Consiliul Județean şi Primăria verifică monumentele Braşovului

Consiliul Județean şi Primăria verifică monumentele Braşovului

1 327

O comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Judeţean inspectează Turnul Alb, Turnul Negru şi Cetatea Braşovului

O comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Judeţean inspectează Turnul Alb, Turnul Negru şi Cetatea Braşovului. Inspectorii încearcă să stabilească starea în care se află monumentele înainte de a fi operată trecerea lor de la Consiliul Judeţean, care le administrează încă, la Primărie, în proprietatea căreia se află de drept.
„Am făcut o inspecţie, am pozat pentru că trebuie să facem procesul verbal de predare-primire între cele două instituţii. Ele sunt în proprietatea Primăriei Braşov, au fost în Ordonanţa de Guvern 972/2002 prin care s-au dat în administrare Consiliului Judeţean, dar proprietarul de drept este Primăria Municipiului Braşov”, declară Adrian Gabor, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Braşov.
Gabor s-a arătat surprins de starea foarte bună în care se află construcţiile, în special faţadele acestora.
După ce vor fi preluate de către municipalitate, Primăria va căuta cea mai bună soluţie pentru ca acestea să fie redate circuitului turistic.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Desi ne viziteaza tot mai multi turisti, stau inchise si nefunctionale, in Brasov, tot mai multe obiective turistice… De ce ? Interesul trebuie sa fie unul singur: pentru Brasov si brasoveni !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.