Lipsa de implicare a autorităților a dus la speculă cu bonuri de...

Lipsa de implicare a autorităților a dus la speculă cu bonuri de ordine la Serviciul Înmatriculări

0 287

Promisiunile sunt că la finalul lunii martie cele 5 posturi deblocate într-un final la Serviciul Înmatriculări Permise şi Examinări vor fi ocupate. Până atunci, se pare că la cozi înfloreşte specula cu bonuri de ordine

Autorităţile nu au comunicat încă rezultatele anchetei Corpului de control al MAI la Serviciul Înmatriculări. Prefectul Braşovului declară că aşteaptă la rândul lui să afle care sunt problemele de funcţionare ale acestui serviciu. Ar fi suficient să întrebe miile de braşoveni care, de luni întregi, şi-au mâncat nervii la cozile infernale din instituţia rămasă fără suficient personal.
Promisiunile sunt că la finalul lunii martie cele 5 posturi deblocate într-un final la Serviciul Înmatriculări Permise şi Examinări vor fi ocupate. Până atunci, se pare că la cozi înfloreşte specula cu bonuri de ordine.
Abia în septembrie anul trecut conducerea MAI a catadicsit să deblocheze posturi şi să organizeze concursuri pentru ocuparea lor.
La Braşov, în următoarea perioadă va fi organizat concurs pentru ocuparea a 5 posturi libere la Serviciul Înmatriculări Permise şi Examinări şi a unui post la Paşapoarte.Cel mai probabil, până la finalul lui martie procedurile ar trebui să se încheie. Corpul de control al MAI a fost în control la Serviciul Înmatriculări, unde cozile nu mai scad, în ciuda faptului că există şi programarea on-line, care funcţionează simultan cu sistemul de tiketing. Au apărut în schimb zvonuri că anumite persoane ar scoate mai multe bonuri de ordine, pe care le-ar plasa mai apoi preferenţial sau contra-cost. Prefectul promite că rezultatele controlului vor fi făcute publice, fără să uite să adauge că el este cel care a sugerat anul trecut în luna decembrie să existe un audit la acest serviciu.
Motivul, unul halucinant pentru un reprezentant al Guvernului, care ar fi trebuit să ştie de mult ce se petrece într-o instituţie a statului.
„Îmi doresc să văd care sunt problemele reale pe care lucrătorii de acolo le au; nu-mi doresc ca aceste probleme să se transfere către cetăţeni”, a declarat ieri prefectul, după luni întregi în care braşovenii au fost batjocoriţi de serviciile execrabile oferite de serviciile Înmatriculări şi Paşapoarte, lăsate fără personal de legi inconştiente.
Din pricina lipsei personalului care să facă examinarea viitorilor conducători autori, programarea la examen a ajuns să se facă peste luni bune.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.