Promisiunea ministrului Sănătății, Sorina Pintea: ,,Spitalul Regional de la Brașov se va...

Promisiunea ministrului Sănătății, Sorina Pintea: ,,Spitalul Regional de la Brașov se va face”

0 316

Prezent la Brașov, la inaugurarea unui corp modernizat al Maternității, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a apreciat calitatea investiției, pe care a catalogat-o, totuși, ca o ,,normalitate”: ,,Nu am venit aici să tai o panglică, am dorit să fie o întâlnire informală, pentru că această investiție este realizată de Guvernul României. Am dorit să mă asigur că aceastîă investiție corespunde tuturor normelor și am vrut să arăt cum arată normalul. Și când spun normalul, mă refer la tot ce ar trebui să fie pentru fiecare mamă și copilul ei. Nu spun vorbe mari… Este o investiție reușită, pe care o apreciez foarte mult, este un succes al Ministerului Sănătății, cu finanțare și este și o realizare al autorităților brașovene. Am găsit aici o atmosferă caldă, o atmosferă normală, care trebuie să fie un punct de pornire, ce trebuie făcut pentru sănătatea din această Brașov”.

Lucrari finanțate de BEI
Modernizarea și reabilitarea Corpului vechi al maternității Brașov s-a realizat printr-o investiție de peste 29 de milioane de lei susținută de Banca Europeană de Investiție, care a fost garantată de Duvernul Romaniei. Lucrările la Ccorpul vechi au durat trei ani și au vizat recompartimentări, acum toate saloanele a cîte două sau trei paturi cu grupuri sanitare proprii, săli de naștere individuale și saloane moderne pentru nou-născuți. Minstrul Sănătății Sorina Pintea s-a arătat impresionată de modul în care arată maternitatea ddeclarând că este, la ora actuală, una dintre cele mai moderne și bine-dotate spitale din România.

Spitalul Regional de Urgență BrașovIn cadrul vizitei ministrul a avut discuții cu autoritățile locale și județene, cu parlamentarii de Brașov, în legătură cu realizarea Spitalului Regional de Urgență Brașov.
Vă reamintim, joi la Cluj-Napoca, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că motivul pentru care construirea spitalelor regionale de urgenţă a întârziat zeci de ani constă în faptul că s-a început cu proiecte mari şi studii de fezabilitate nerealiste şi că, din această perspectivă, trebuie să se lucreze şi la schimbarea mentalităţilor.
Dna ministrul Sorina Pintea a precizat că, deocamdată, în prima linie este construirea a trei spitale regionale, pentru care există deja proiectele. Este vorba de Cluj-Napoca unde încă sunt probleme legate de teren, Craiova și Iași cu alte probleme nenominalizate in ultima intervenție de catre ministru.
Spitalul Regional de Urgență Brașov va intra într-o etapa ulterioară în care se va finanța alte cinci investiții similare, din care trei la București.
Ministrul a dat asigurări că această investiție importantă va fi realizată, ,,pentru că autoritățile locale vor și pentru că Guvernul României dorește”.
Spitalul de la Brașov va fi construit pe o suprafață de 11,45 hectare, de la Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr.
De remarcat că locaţia pentru viitorul spital va fi interconectată la ocolitoarea Braşovului, astfel că accesul va fi facil din mai multe zone şi, în plus, nu se mai pierde timp cu traficul din oraş
D.D.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.