Junii au serbat 100 de ani de stăpânire românească asupra Braşovului
Zeci de mii de braşoveni şi turişti veniţi chiar şi din străinătate au participat duminică la tradiţionala coborâre a junilor în cetate. Ministrul Turismului a văzut în premieră evenimentul dar promite să nu mai lipsească niciodată de acum la parada
Parada junilor a adus pe străzile Braşovului o mare de oameni. Zeci de mii de braşoveni şi turişti veniţi chiar şi din străinătate au participat duminică la tradiţionala coborâre a junilor în cetate.
Ministrul Turismului a participat în premieră la eveniment dar promite să nu mai lipsească niciodată de acum la parada.
Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare moştenite de la străbuni, junii au defilat călări în Duminica Tomii prin centrul oraşului şi au parcurs traseul traditional prin cetate, vestind învierea Domnului.
Potrivit lui Alexandru Stănescu, secretarul Uniunii Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovechi, a fost momentul în care vechea comunitate românească a reafirmat dreptul românilor asupra cetăţii Braşovului.
Parada Junilor din acest an a fost una specială pentru Călin, un tânăr june şi iubita lui. Junele a îngenuncheat în faţa tinerei şi i-a cerut să-i fie soţie.
Parada călare a trecut şi prin faţa Casei Junilor locul unde au fost aşteptaţi de oficialităţi.
Potrivit primarului George Scripcaru, evenimentul ar putea să intre într-un proiect al Ministerului Turismului să fie sprijinit să fie promovat ca brand pentru România.
Bogdan Trif, ministrul Turismului, a declarat că este prima dată când participă dar promite că nu o să mai lipsesc de-acum la sărbătoarea Junilor, pe care le-o recomandă tuturor turiştilor.
După paradă junii au petrecut până seara la Pietrele lui Solomon.