Ca si primarul Devei, fostul raspopit Tokes, tot asa spunea despre Autonomia...

Ca si primarul Devei, fostul raspopit Tokes, tot asa spunea despre Autonomia Transilvaniei:„Drumul de 1.000 de trepte începe cu prima treaptă”… Marea surpriza a promovarii separatismului este insa Emil Boc! Ce ticalos!!

0 364

La începutul lunii octombrie, primarii oraşelor Cluj – Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara (coincidenţă sau nu, toţi membri ai PNL) au anunţat că au pus bazele unei „alianţe” prin care să încerce să obţină finanţări separate pentru ample proiecte de dezvoltare fără să mai fie nevoie de aprobări ale Guvernului de la Bucureşti. Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă şi Nicolae Robu au spus că doresc în special proiecte de infrastructură (oferite la Tusnad de catre Premierul ungar Orban Viktor!!)care să conecteze cu Occidentul,prin Budapesta oraşele amintite (linii ferate de mare viteză şi autostrăzi), iar pentru acestea să obţină finanţare direct de la Bruxelles, ocolind Bucurestiul.
Săptămâna trecută a devenit însă destul de clar că iniţiativa nu se va materializa în proiecte cu finanţare europeană, cel puţin nu în următorii trei ani. „Ideea celor patru mari orașe din vestul României, Cluj, Timișoara, Oradea și Arad de a forma o asociere care să ajute la accesarea de fonduri europene direct de la Bruxelles, a fost întâmpinată cu bunăvoință la Comisia Europeană, chiar cu căldură, dar este prea puțin folositoare.
Experți din cadrul DG Regio, adică resortul Comisiei care se ocupă cu gestionarea celor mai mari fonduri ale UE, ne-au declarat că la ora aceasta nu există niciun instrument financiar prin care cele patru orașe să poată cere direct finanțări europene” se arată în ultima ediţie a euro-newsletter-ului redactat de cotidianul clujean „Transilvania Reporter”.
Saptamana trecuta,s-a gasit sa fie „initiator” si  primarul Devei, Florin Oanceacare a anunţat că a discutat cu Ilie Bolojan pe tema „Alianţei Vestului”, spunându-i că şi reşedinţa judeţului Hunedoara ar dori să facă parte din structura asociativă amintită, mai ales dată fiind poziţionarea geografică. Contactat de „Glasul Hunedoarei” pe tema inexistenţei vreunui instrument de finanţare europeană destinat asociaţiilor de acest fel, Oancea a declarat: „Drumul de 1.000 de trepte începe cu prima treaptă. Noi vrem să facem parte din această asociaţie pentru că ea va reprezenta un posibil instrument care să ajute la dezvoltarea Devei şi a regiunii. Da, e mai greu să facă Deva un proiect comun cu Clujul, de exemplu, dar poate face proiecte comune cu Aradul şi Timişoara. Da, acum nu există vreun instrument de finanţare, dar proiectele Alianţei Vestului vor viza exerciţiul de finanţare din perioada 2021 – 2027. Înfiinţarea acestei structuri îşi doreşte să pregătească mai bine (!!?) oraşele pentru următoarea sesiune de finanţări europene si extindere a Aliantei la nivelul Transilvaniei!.In Anul Marii Uniri,se militeaza pentru separatism?

Pe pariu ca urmatoarea „Alianta” va fi:  HARGHITA-COVASNA-MURES!?

Federatia asociatiilor „Junii transilvani” atentioneaza Motii din Apuseni sa fie pregatiti!!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.