Conferinţă regională la Braşov – jumătate din dosarele PNDR în Regiunea Centru...

Conferinţă regională la Braşov – jumătate din dosarele PNDR în Regiunea Centru au fost soluționate

0 241

Autorităţile din Ministerul Agriculturii promit noi măsuri de accesare a banilor europeni pentru ca fermierii să-şi protejeze fermele

Pesta porcină aduce şi fonduri europene. Autorităţile din Ministerul Agriculturii promit noi măsuri de accesare a banilor europeni pentru ca fermierii să-şi protejeze fermele. Problemele de implementare a proiectelor deja accesate au fost discutate la Braşov în cadrul conferinţei regionale a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.
Oficialii se laudă că în regiunea centru din cele peste 5000 de dosare pentru accesarea fondurilor europene prin acest program, 2.500 au fost soluţionate.
Potrivit lui Alexandru Potor – secretar de stat MADR, depăşirea a 50 % din anvelopa financiară absorbită, inseamnă că foarte multe proiecte au prins

Proiectele au intampinat şi numeroase probleme, aşa cum este şi cazul unui fermier din Codlea, care a cerut explicaţii pentru promisiunile pe care ministerul nu şi le-a ţinut în domeniul fondurilor speciale pentru procesare de semințe.
Fermierii au aflat direct de la autorităţi despre noile măsuri pentru accesarea de bani europeni pentru combaterea pestei porcine africane.

Potrivit autorităţilor România este pe primul loc în UE la capitolul absorbţia fondurilor europene prin PNDR cu un grad de peste 40%. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală sunt disponibile peste 8 miliarde de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.