Pacient salvat cu senilata pompierilor la Holbav

Pacient salvat cu senilata pompierilor la Holbav

0 236

Ambulanţa se deplasează greu în unele zone din judeţ. Un bărbat din Holbav a ajuns la spital doar cu ajutorul şenilatei pompierilor de la Predeal. Doar utilajul a putut luni să răzbată până la domiciliului pacientului

Ambulanţa se deplasează greu în unele zone din judeţ. Un bărbat din Holbav a ajuns la spital doar cu ajutorul şenilatei pompierilor de la Predeal. Doar utilajul a putut luni să răzbată până la domiciliului pacientului, de unde l-a transportat până la echipajul de Ambulanţă venit la faţa locului.
Familia bărbatului de 65 de ani, din comuna Holbav, care a suferit un accident vascular cerebral, a apelat luni la ora 14 serviciul 112 pentru a solicita ambulanţa. Un echipaj a plecat imediat de la Braşov; în apropierea localităţii Holbav, zăpada aşternută pe drumurile comunei a făcut accesul imposibil, potrivit lui Zsigmond David Levente – purtătorul de cuvânt al Ambulanței Brașov.
Şenilata de la Secţia de Pompieri din Predeal a fost singurul vehicul suficient de bine echipat pentru a interveni în sprijinul echipajului de Ambulanţă, a declarat plt. Luiza Dănilă – purtător de cuvânt al ISU Braşov.

După mai bine de o oră şi jumătate, pe întuneric şi prin troiene de zăpadă, şenilata a dus pacientul până la echipajul de Ambulanţă, fără probleme. De aici bărbatul a fost, apoi, transportat la spital în jurul orelor 20. Intervenţiile de acest fel în zonele de munte greu accesibile sunt greu de gestionat Iniţial se apelează la sătenii din zonă şi dacă nici ei nu pot ajunge la pacient, abia atunci se cere ajutorul pompierilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.