La Brașov sunt disponibile cca 8.000 de locuri de parcare care nu...

La Brașov sunt disponibile cca 8.000 de locuri de parcare care nu au fost atribuite

0 200

Parcarea o mare problemă a marilor orașe, este gestionată mult mai bine la Brațoc, față de alte municipii reședință de județ.
Campania de atribuire a locurile de parcare, din parcările rezidențiale fără organizarea unei licitații, se bucură de succes în rândul brașovenilor. Atribuirea locurilor de parcare, lansată cu aproape o lună în urmă (6 noiembrie), va fi finalizata în primele zile ale anului 2019. Oficial cererile mai pot fi depuse până pe 31 decembrie 2018.
După ce în primele două sesiuni de atribuire a locurilor de parcare prin licitație din acest an au fost atribuite aproximativ 2.000 de locuri. Datorită existenței unui mare număr de parcări neatribuite municipalitatea a demarat o a treia sesiune.
Mii de locuri de parcare au rămas încă neocupate. O completare de procedură oferă posibilitatea atribuiri doritorilor prin depunerea unei solicitări la Centrul de Informare pentru Cetățeni până la sfârșitul lunii decembrie.
În Municipiul Brașov, dintr-un total de aproximativ 44.000 de locuri de parcare amenajate se încasează contravaloarea abonamentului pentru 36.000 de locuri.
După primele sesiuni de atribuire, cel mai scump loc de parcare de reședință a fost atribuit în zona Gării Hărmanului, pentru care un brașovean plătește anual 1400 de lei. Recordul de preț a fost bătut însă în urmă cu două săptămâni când pentru un loc din Răcădău s-a licitat până la 30.000 de lei.
Până la această dată suma nu a fost însă achitată. În cazul în care nu achită suma, nu numai că nu va putea folosi locul pentru care a licitat, dar nici nu va mai avea voie să participe la următoarele sesiuni de atribuire.

Vifor Rotar & Vlad T.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.