Consilierii municipali PSD cer socoteală Teatrului Sică pentru 48.000 de euro!

Consilierii municipali PSD cer socoteală Teatrului Sică pentru 48.000 de euro!

0 213

Social democrații din consiliul local vor cere Curții de Conturi să verifice dacă Teatrul Sică Alexandrescu a respectat legea când a achitat celor cinci angajați dați afară acum doi ani daunele și salariile restante

Social democrații din consiliul local vor cere Curții de Conturi să verifice dacă Teatrul Sică Alexandrescu a respectat legea când a achitat celor cinci angajați dați afară acum doi ani daunele și salariile restante. 220.000 de lei a achitat instituția de cultură, aşa cum prevedeau hotărârile judecătorești definitive
După ce instanța a decis că foștii angajați au fost concediați abuziv și că trebuie să-și primească posturile plus salariile aferente, actuala conducere a teatrului a achitat toate sumele datorate. În total 222.000 de lei au fost plătite celor cinci angajați.

Consilierul local Alexandra Crivineanu a anunțat că social democrații au depus în luna octombrie două adrese către Teatrul Sică Alexandrescu prin care au cerut lămuriri cu privire la situația celor cinci angajați ai teatrului.

Mai exact cu privire la efectele proceselor câștigate de aceștia și informații referitoare la capitolele bugetare din care s-au făcut plăți de circa 48.000 de euro.

În 2016 după mai multe luni de proteste față de modul în care fusese câștigat postul de director, actorii Maria Gârbovan, Marius Cordoș și Ana Galeș, alături de regizorul Claudiu Goga și contabilul șef Mariana Hudișteanu și-au pierdut locurile de muncă pe motive disciplinare.

Toți cinci au dat instituția în judecată și au câștigat procesele.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.