Peste 400 de elevi vor învăța noțiuni de mecatronică

Peste 400 de elevi vor învăța noțiuni de mecatronică

0 306

Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil“ Braşov în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Facultatea de Design de Produs şi Mediu din cadrul Universității „Transilvania“ cu susţinerea a două companii private, au lansat proiectul educativ InfoTRON

Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil“ Braşov în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Facultatea de Design de Produs şi Mediu din cadrul Universității „Transilvania“ cu susţinerea a două companii private, au lansat proiectul educativ InfoTRON.
Proiectul se derulează pe o perioadă de aproape trei luni și va cuprinde cursuri de aplicare a informaticii în conceperea, proiectarea, realizarea şi implementarea sistemelor mecatronice. În prima etapă a proiectului „Informatica, pasul tău spre lumea Mecatronicii” elevii vor fi instruiți săptămânal de către cadrele didactice ale Facultăţii de Design de Produs şi Mediu, împreună cu studenţii de la Mecatronică şi membrii Clubului de Creativitate Studenţească CreaTRON.
Prof.univ.dr.ing. Marius Luculescu, prodecanul Faculăţii de Design de Produs și Mediu UNITBV, este unul dintre cadrele didactice care, alături de studenți, vor încerca să îi înveţe pe copii că informatica poate fi importantă și poate fi abordată cu neapărat dintr-un punct de vedere abstract ci dintr-un punct de vedere practic.
Elevii vor proiecta și vor realiza sisteme mecatronice iar în final, coordonați de studenți vor intra în competiție pentru a demonstra abilitățile acumulate în cadrul proiectului.
Instruirile se vor face cu kit-uri specializate iar materialele vor fi asigurate de două companii partenere în proiect. Festivitatea de premiere a celor mai buni elevi mecatroniști va avea loc la Aula Universităţii Transilvania din Braşov, pe 1 februarie 2019, cu ocazia aniversării a 80 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil“ Braşov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.