Digitalizarea – o provocare şi pentru industriile braşovene

Digitalizarea – o provocare şi pentru industriile braşovene

0 232

Companii din domeniile automotive, aeronautică, electronică, industria lemnului, IT, reprezentanți ai Hub-urilor de inovare digitală și experți ai agențiilor de dezvoltare regională au analizat la Brașov viitorul industriei după 2020

Cea de-a patra revoluție industrială bate la ușă iar România trebuie să se pregătească pentru a face față tranziției de la industria automatizată la cea digitalizată. Companii din domeniile automotive, aeronautică, electronică, industria lemnului, IT, reprezentanți ai Hub-urilor de inovare digitală și experți ai agențiilor de dezvoltare regională au analizat la Brașov viitorul industriei după 2020.
Potrivit lui Ionuț Țața, directorul unui Cluster de Inovare și Tehnologie, spune că transformarea digitală va permite industriilor să devină mai eficiente şi mai performante Realitatea virtuală poate ajuta firmele să verifice dacă anumite tehnologii sunt bine proiectate sau executate.

În industria automotive s-ar evita ca unele autoturisme să fie rechemate în serviceuri după ce s-au constatat defecte de fabricație sau de proiectare.La conferință a fost instalat și un sistem de producție care funcționează integral după sistemul industriei 4.0.
Practic de pe orice device se poate comanda producția printr-un soft care poate customiza produsele fabricate.

De exemplu, în cazul producției în serie a unui autoturism sistemul permite particularizarea anumitor componente doar prin soft fără ca factorul uman să fie implicat. Softul stabilește de la costuri și până la stocuri, totul este automatizat și digitalizat.
Unul dintre rezultatele evenimentului este și crearea unui document de poziție privind necesitatea unor instrumente de politici publice în domeniul transformării digitale în industrie, aliniat la priorități europene precum industria 4.0 sau hub-uri digitale de inovație.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.