„AVE – ASTA VREAU EU!”- proiect educațional de succes pentru tinerii brașoveni

„AVE – ASTA VREAU EU!”- proiect educațional de succes pentru tinerii brașoveni

0 256

Cum trebuie să te protejezi la locul de muncă? Cum ar trebui să te porți cu angajatorul pentru a avea cât mai mult de câștigat? Care sunt drepturile unui angajat?

Cum trebuie să te protejezi la locul de muncă? Cum ar trebui să te porți cu angajatorul pentru a avea cât mai mult de câștigat? Care sunt drepturile unui angajat? Sunt doar câteva din răspunsurile pe care zeci de elevi brașoveni l-au aflat de la inspectorii de muncă în cadrul unui proiect pilot implementat și în județul Brașov.
AVE – ASTA VREAU EU!” este proiectul educațional derulat la nivel național susținut de Inspecția Muncii pentru a-i ajuta pe elevi în orientarea în carieră spre diferite meserii și de a conștientiza comportamentul preventiv în mediul de muncă al viitorului lucrător.

Potrivit lui Adrian Reit, inspector șef ITM Brașov, scopul proiectului este acela de a participa la crearea unei culturi a prevenției în rândul elevilor, care vor ajunge în cele din urmă în câmpul muncii.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov s-a implicat in derularea proiectului alături de 3 școli gimnaziale, 5 și 11 din municipiul Brașov și de 3 agenți economici.

Elevii au simulat practicarea unei meserii pe parcursul unei zile, la un loc de muncă organizat. S-au familiarizat cu cerințele din domeniul securității și sănătății în muncă, au învățat ce înseamnă utilizarea echipamentelor de protecție și au participat și la o lecție pe tema acordării primului ajutor.

Ultima etapă a proiectului a presupus un concurs de creație artistică ce a fost găzduit la Colegiul Național Dr Ioan Meșotă.
La finalul proiectului elevii au primit diplome de participare iar cele mai bune lucrări au fost premiate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.