SMURD are punct de lucru la Moieciu

SMURD are punct de lucru la Moieciu

0 191

Noul serviciu deschis ieri de ISU Braşov va contribui la reducerea timpului de răspuns în cazul producerii de accidente într-o zonă cu mare aglomeraţie de turiști

Noul serviciu deschis ieri de ISU Braşov va contribui la reducerea timpului de răspuns în cazul producerii de accidente într-o zonă cu mare aglomeraţie de turiști.
Potrivit cpt. Ciprian Spreja, purtător de cuvânt ISU Brașov, în condiţiile în care cel mai apropiat echipaj SMURD se afla în Zărnești, operaționalizarea acestui echipaj va eficientiza misiunile pentru salvarea vieții oamenilor și pentru acordarea primului ajutor medical.

Punctul de lucru Moieciu mai are în dotare o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă cu modul de descarcerare aparţinând ISU Braşov, precum și o autospecială de primă intervenţie, dotată cu un rezervor de 200 litri de apă şi un ATV aparţinând Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Moieciu”.

Ținându-se cont tot de numărul mare de turiști care vizitează și Poiana Brașov dar și de numeroasele intervenții medicale necesare în zona pârtiilor de schi tot de luna aceasta un echipaj SMURD este operativ și în Poiană. Echipajul SMURD este amplasat chiar la baza pârtiei, pe durata de funcționare a acesteia, pentru a putea interveni într-un timp cât mai scurt.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.