Brașoveni! Nu cumpăraţi materiale pirotehnice de la vânzători fără autorizaţie!

Brașoveni! Nu cumpăraţi materiale pirotehnice de la vânzători fără autorizaţie!

0 206

Nu folosiţi materiale pirotehnice dacă aţi băut şi verificaţi întotdeauna, înainte de a le arunca, dacă resturile materialelor sunt complet stinse

Lăsaţi spectacolele luminoase pe seama profesioniștilor, dacă vreţi un Revelion fără incidente. Mai bine participați în noaptea dintre ani la spectacolele de artificii organizate și autorizate. Este sfatul poliţiştilor, care reamintesc braşovenilor să nu cumpere materiale pirotehnice de la marginea străzii, de la vânzători fără autorizaţie.

Dacă, totuşi, vreţi să cumpăraţi artificii pentru acasă, asiguraţi-vă că sunt legale, adică să fie inscripționate în limba română, cu modul de folosire și termenul de valabilitate, iar comerciantul să aibă acte care fac dovada provenienței lor.

Dacă veţi cumpăra artificii, aveţi grijă unde le aprindeţi şi în niciun caz nu le daţi copiilor.

Nu folosiţi materiale pirotehnice dacă aţi băut şi verificaţi întotdeauna, înainte de a le arunca, dacă resturile materialelor sunt complet stinse.

De asemenea, nu cumpăraţi petarde, pentru că riscaţi amenzi.
Potrivit subcms de poliţie Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov, amenzile pentru vânzătorii ilegali de petarde merg de la 5000 până la 7000 lei.
În perioada următoare, poliţiştii vor face mai multe controale în pieţe la vânzătorii de materiale pirotehnice.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.