Consiliului Județean Braşov cere bani de la Guvern pentru construirea Aeroportului

Consiliului Județean Braşov cere bani de la Guvern pentru construirea Aeroportului

0 165

Cele nouă obiective necesare funcționării Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav vor fi construite de o firmă din Sibiu

Cele nouă obiective necesare funcționării Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav vor fi construite de o firmă din Sibiu.

Procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost încheiată însă firma sibiană va semna contractul la începutul lui 2019 când expiră cele 10 zile în care se pot depune contestații.

După semnarea contractului în valoare de 28.5 milioane de lei firma câștigătoare va avea la dispoziție trei luni pentru activitățile de proiectare și opt luni pentru execuția celor de construcție.

Până la finele anului 2019 ar trebui să fie construite clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto şi drumul de acces terminal, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile şi porţile, reţelele interioare în aeroport şi platforma antisuflu.

De asemenea, conducerea Consiliului Județean a înaintat documente la Guvern prin care solicită alocarea de fonduri pentru lucrările la aeroport.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.