Un nou giratoriu pe strada Cuza Vodă, în faţa complexului comercial Lidl

Un nou giratoriu pe strada Cuza Vodă, în faţa complexului comercial Lidl

0 209

Giratoriul va fi amenajat în zona unei viitoare dezvoltări imobiliare iar dezvoltatorii vor asigura finanţarea pentru realizarea efectivă a sensului giratoriu

Giratoriul va fi amenajat în zona unei viitoare dezvoltări imobiliare iar dezvoltatorii vor asigura finanţarea pentru realizarea efectivă a sensului giratoriu.
Un nou complex rezidenţial va fi construit în centrul oraşului, pe strada Cuza Vodă, vizavi de magazinul alimentar. Comisia mixtă de Circulaţie şi Urbanism a avizat proiectul depus de compania dezvoltatoare care propune construirea unui imobil cu 75 de apartamente şi birouri pe strada Cuza Vodă.

Clădirea va avea două subsoluri, unde va fi amenajată o parcare de 110 locuri, parter, cinci etaje şi un al şaselea retras.
Cu această ocazie, pe strada Cuza Vodă, în zona viitoarei dezvoltări imobiliare şi a magazinului alimentar va fi amenajat un sens giratoriu, care va facilita accesul atât spre supermarket, cât şi spre viitorul imobil.
„Este o variantă bună de gestionare a traficului în zonă pentru că permite accesul mult mai facil la aceste destinaţii și degrevează străzile Nicolae Iorga şi Iuliu Maniu”, spune Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

În acest context, costurile pentru amenajarea sensului giratoriu vor fi suportate de investitorii privaţi care deţin supermarketul și care vor construi și un hotel şi cei care vor ridica blocul de locuinţe de peste drum.

După ce va fi finalizat, sensul giratoriu de pe strada Cuza Vodă poate fi luat în discuţie şi ca o alternativă de acces către Cetăţuie, pe strada Aninoasa. Acum, accesul auto se face numai pe strada colonel Buzoianu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.