Sesizări la DJASPC după întârzierea prestaţiilor pentru persoanele cu handicap

Sesizări la DJASPC după întârzierea prestaţiilor pentru persoanele cu handicap

0 287

De la 1 ianuarie plata prestațiilor sociale acordate persoanelor cu handicap se face din oficiu de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială. Schimbările legislative au cauzat întârzieri de plată

De la 1 ianuarie plata prestațiilor sociale acordate persoanelor cu handicap se face din oficiu de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială. Schimbările legislative au cauzat întârzieri de plată așa că mulți brașoveni au sesizat Direcția Județeană de Asistență Maternală și Protecția Copilului. Întârzieri sunt și în ceea ce privește biletele gratuite pe care persoanele cu handicap le primesc anual. Aceștia vor intra în posesia noilor bilete unice abia din luna februarie.
Din 2019, persoanele cu handicap vor primi bilete unice pe care le vor folosi pentru toate tipurile de transport, interurban rutier, feroviar sau naval. Biletele vor fi disponibile din 4 februarie. Pentru luna ianuarie brașovenii care beneficiau de aceste bilete gratuite le pot folosi pe cele aferente anului 2018, dacă le mai au.
Întârzierile la plata prestațiilor sociale acordate persoanelor cu handicap sunt datorate modificărilor legislative. Astfel, banii acordați persoanelor cu handicap grav sau accentuat dar și însoțitorilor acestora se acordă de la 1 ianuarie de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială.
La nivelul județului Brașov sunt înregistrate 19.320 de persoane încadrate în diverse tipuri de handicap. Dintre acestea 1415 sunt copii, majoritatea încadrați în grad de handicap grav. Cuantumul prestațiilor sociale pe care aceștia le primesc diferă în funcție de gradul de handicap și variază de la 60 de lei pentru grad de handicap mediu și până la 1163 cât primesc persoanele încadrate în grad de hanicap grav cu însoțitor.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.