Guvernanții nu promovează Brașovul ca destinaței turistică

Guvernanții nu promovează Brașovul ca destinaței turistică

0 273

Braşovul nu a fost inclus de Ministerul Turismului în primul clip de promovare a turismului cultural şi de city break. Gafa ministerială a creat comentarii acide în mediul online și printre brașoveni

Braşovul nu a fost inclus de Ministerul Turismului în primul clip de promovare a turismului cultural şi de city break. Gafa ministerială a creat comentarii acide în mediul online și printre brașoveni, care ar recomanda oricui un city break sub Tâmpa, a doua cea mai vizitată zonă din țară în statisticile de anul trecut.

Clipul prezentat de Ministerul Turismului în mediul online a fost primit cu critici din partea utilizatorilor reţelelor de socializare. Nu doar din cauza calității proaste a materialului, ci și pentru că Cluj-Napoca, Oradea sau Braşovul, dar şi zone precum Bucovina sau Maramureşul, nu au fost incluse.
Clipul promovează, prin intermediul calătoriei unui cuplu, oraşele Alba Iulia, Sibiu, Tîrgu Jiu, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti.

Braşovenii suţin că şi oraşul de la poalele Tâmpei merita un loc în orice clip de promovare, indiferent că este vorba despre turism cultural sau city break.
Ministerul Turismului dă vina pentru neincluderea Brașovului pe durata limitată a clipului, care a costat 151.130 de lei , fonduri alocate în cadrul unui proiect dedicat Centenarului.

Brașovul, va apărea, în schimb, într-un alt clip de promovare a României ca destinaţie turistică, spune Ioana Dobrescu – preşedinte APDT Braşov.
Neincluderea Brașovului în clipul realizat de minister, este cu atât mai inexplicabilă cu cât, potrivit Institutului Naţional de Statistică, în primele şapte luni din 2018, Braşovul a fost pe locul doi pe ţară ca număr de vizitatori, după Bucureşti, fiind urmat de Constanţa şi Cluj.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.