Zoo Noua a inaugurat ieri Casa Maimuţelor

Zoo Noua a inaugurat ieri Casa Maimuţelor

0 186

Maimuţele aduse de la Rotterdam sunt din special Colombus guereza și impresionează prin culoarea blănii şi coada lungă. Din Germania au ajuns la Brașov macacii coadă de leu Ianis, Patric şi Inga, deveniți rapid preferații celor mici

Casa nouă a maimuţelor de la Zoo Braşov găzduieşte o specie unicat în România. Maimuţele aduse de la Rotterdam sunt din special Colombus guereza și impresionează prin culoarea blănii şi coada lungă. Din Germania au ajuns la Brașov  macacii coadă de leu Ianis, Patric şi Inga, deveniți rapid preferații celor mici.

Ieri a fost deschisă publicului „Casa maimuțelor“, dar şi noile amenajări pentru lemuri şi suricate de la Zoo Noua. Animalele au la dispoziție spaţii mult mai largi, care le creează condiţii cât mai apropiate de cele din libertate, printr-o investiţie de 3,9 milioane de lei.

Aşteptate de multă vreme maimuţele din specia colombus guereza sunt unicat în România şi s-au adaptat deja la atmosfera grădina zoo din Braşov, spune Alin Pânzaru, directorul Zoo Braşov.

Printre cele mai prietenoase care s-au ales şi cu nume din partea îngrijitorilor sunt cele din specia de macac coadă de leu. Ianis, Patric şi Inga păreau bucuroase de întâlnirea cu vizitatorii încă din prima zi.

Al treilea spaţiu deschis este cel dedicat suricatelor; este prevăzut cu zonă interioară şi exterioară și adăposteşte trei masculi şi două femele venite de  la Zoo Viena şi două femele aduse din Zagreb.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.