Cele mai bune 48 de săritoare din lume vin la Râșnov

Cele mai bune 48 de săritoare din lume vin la Râșnov

0 223

Daniela Haralambie şi Diana Trâmbiţaş vor reprezenta România la concursul care va avea loc la trambulina din Valea Cărbunării, la care şi-au anunţat participarea şi cele mai bune sportive din lume la sărituri cu schiurile

Râșnovul va găzdui două etape ale celei mai importante competiţii feminine de sărituri cu schiurile. Cupa Mondială de sărituri cu schiurile are loc la Râşnov în perioada 25-27 ianuarie.
Daniela Haralambie şi Diana Trâmbiţaş vor reprezenta România la concursul care va avea loc la trambulina din Valea Cărbunării, la care şi-au anunţat participarea şi cele mai bune sportive din lume la sărituri cu schiurile. Pentru concursul de la Râşnov şi-au confirmat prezenţa 48 de sportive din 14 ţări.

A devenit deja tradiție ca România să găzduiască Caravana Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile la Râșnov. Este a cincea oară când Complexul Olimpic pentru Sărituri de la Râșnov găzduiește aceaste competiții. La sfârșitul lunii ianuarie, cele mai bune săritoare din lume vor ajunge la Râșnov.

Puiu Gapar, secretar general Federația Română de Schi și Biatlon, spune că, în afară de campioana olimpică și campioana mondială, China vine cu o echipă completă de 4 săritoare, pentru că se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

Râșnovul găzduiește astfel a cincia caravană feminină a Cupei Mondiale. Pentru primarul Liviu Butnariu, este o confirmare a faptului că Râșnovul are toate atributele de gazdă pentru marile competiții.

Vineri, 25 ianuarie, vor avea loc antrenamentul oficial şi calificările iar sâmbătă sunt programate săriturile și  prima manşă, urmată de manşa finală. Duminică se vor desfăşura calificările pentru a doua etapă a reuniunii de la Râşnov iar apoi se va desfășura prima manşă, urmată de manşa finală. Spectatorii vor avea acces liber; pentru ei, organizatorii pun la dispoziţie curse regulate din centrul oraşului către complexul sportiv de pe Valea Cărbunării.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.