Ministrul Sănătăţii, veşti bune pentru Braşov

Ministrul Sănătăţii, veşti bune pentru Braşov

0 267

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut marţi o vizită la Braşov, pentru a lua act de retehnologizarea unităţii de arşi din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, printr-o sponsorizare. Nu doar atât, însă, pentru că o dimensiune foarte importantă este cea a legislaţiei de suport pentru terapia intensivă aferentă. Ministerul Sănătăţii a venit şi cu o ofertă, înaintată Braşovului. La această oră, unitatea sanitară are 20 de paturi de terapie intensivă, foarte puţine, în aprecierea ministrului Sorina Pintea. Prin urmare, propunerea făcută conducerii spitalului este de majorare a numărului de paturi, cu 30. Consiliul Judeţean i s-a pus condiţia de a veni cu un plan concret de relocare a paturilor, iar partea de dotare completă cu aparatură medicală să fie făcută de Ministerul Sănătăţii.
Ministrul Sorina Pintea l-a informat pe preşedintele CJ şi despre o oportunitate de finanţare care, la fel ca în cazul dotării cu un RMN-ul de ultimă generaţie, venit anul trecut la Braşov, se va face prin Guvern. Mai precis, în luna martie va fi demarată o amplă licitaţie prin care Banca Mondială va aduce echipamentele necesare sălilor de operaţie. Guvernul va oferi, în acest fel, sprijin pentru înfiinţarea specialităţilor de chirurgie cardiovasculară şi chirurgie toracică, cu dotări adecvate.
Oficialul guvernamental a relatat şi faptul că a făcut o deplasare la Londra, pentru a discuta cu reprezentanţii Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, după ce a emis Ordinul de ministru, prin care Spitalului Clinic Regional de Urgenţă îi era alocat un număr concret de paturi şi o structură care să acopere urgenţele în materie de sănătate ale regiunii.
De altfel, miercuri, reprezentanţii autorităţii publice locale vor avea discuţii cu reprezentanţii BERD, pe marginea schiţei de acord trimisă de viitorul finanţator. Ministrul Sănătăţii a anunţat că a delegat un specialist care să ia parte la această întâlnire, din partea statului.
Comunitatea braşoveană îşi va construi, aşadar, un spital regional cu suport guvernamental. Până atunci, începând cu dotarea cu un RMN nou, preluarea finanţării pentru reabilitarea Corpului B de către Compania Naţională de Investiţii, dar şi oportunităţile de dotare pentru urgenţele chirurgicale, continuă modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă cu ajutorul Guvernului.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.