Contele de Saint a aflat cum s-a votat pentru șefia Parchetului European...

Contele de Saint a aflat cum s-a votat pentru șefia Parchetului European și ce punctaj a luat Kovesi

0 336

Interesul manifestat în anumite zone pentru șefia Parchetului European, bătălia și toată manipularea legată de unii dintre candidați s-a fâsâit în fața realității.

Iată ce scrie Contele de Saint Germain:

„Matematică elementară:

  1. Fiecare membru al Comisiei a avut la dispoziție 6 puncte pe care să le distribuie între cei trei candidați, cu notele 1, 2, 3. Numărul total de puncte acordate celor 3 candidați a fost de 108 (50 + 29 + 29). Rezultă că la momentul votului în Comisia au fost prezenți 18 ambasadori (108:6);
  2. Singura distribuție posibilă a notelor acordate de cei 18 jurați, care să conducă la rezultatele anunțate, este următoarea:
    1. Candidatul german: 14 note de 3, 4 note de 2, 0 note de 1;
    2. Candidatul german: 2 note de 3, 7 note de 2, 9 note de 1;
    3. Laura Kovesi: 2 note de 3, 7 note de 2, 9 note de 1.

Deci, contrar propagandei uriașe a Laurei Kovesi care susținea că aceasta este preferata de la distanță, practic, a întregului continent, observăm că doar doi ambasadori i-au acordat locul întâi, în vreme ce 9 ambasadori au clasat-o pe ultimul loc.

E posibil așa ceva?

Ar trebui să se solicite desființarea COREPER. Se dovedește că și această comisie, ca și secția specială pentru magistrați, este un instrument de răzbunare politică în mâna lui Liviu Dragnea”.

Nota redacției

Ce este Coreper?
Coreper înseamnă „Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană”. Rolul și diferitele configurații sunt explicate la articolul 240 alineatul (1) din Tratatul privind funcționarea UE.
Coreper este grupul de pregătire principal al Consiliului. Toate punctele care urmează să fie înscrise pe ordinea de zi a Consiliului (cu excepția unor chestiuni legate de agricultură) trebuie să fie examinate mai întâi de Coreper, cu excepția cazului în care Consiliul decide altfel.
Coreper nu este un organ de decizie al UE și orice acord asupra căruia convine poate fi repus în discuție de către Consiliu, care are competența exclusivă de a lua decizii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.