Simulari de interventii dupa un eventual cutremur
Cu totii ne rugam sa ne fereasca cel de sus de calamitati naturale de orice gen ar fi ele : inundatii, inendii sau cutremure. Brasovul se afla in apropierea epicentrului de unde se probaga cutremurele in tara noastra, adica aproape de Vrancea, zona unde se intalnesc, la mari adnacimi mai multe falii. Conform specialistilor care au efectuat mai multe analiza asupra frecventei cu care se produc aceste seisme, aceste fenomene ar aparea o data la aproximativ 30 de ani. Tinand cont de faptul ca ultimul mare cutremur a avut loc in 1977, ar cam fi cazul sa ne pregatim pentru un altul.
In acest sens, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a desfasurat, ieri, la Codlea, un exercitiu de protectie civila. Tema exercitiului a fost producerea unui cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter in Vrancea, a carui unda seismica s-a resimtit puternic si in municipiul Codlea, producand insemnate pierderi umane si materiale in cartierul Magura. Urmarile care au fost luate in considerare in cazul producerii unei astfel de nenorocoir au fost : o scurgere de gaze la Scoala Generala nr. 1, care a generat o explozie, un accident de circulatie grav si un incendiu violent intr-un imobil de pe DN1, unde 10 locatari au ramas blocati la etajele superioare ale imobilului.
Exercitiul s-a desfasurat sub supravegherea prefectului Adriana Dontu, a subprefectului Aurelian Danu si a generalului de brigada Liviu Nemes, precum si a diverselor delegatii din Italia, Franta, Republica Moldova, Serbia, Albania si Ucraina.