Zilele acestea « se poarta » flagrantul
Cu totii stiam ca Romania este corupta. Fiecare s-a aflat la un moment dat in postura jenanta de a oferi mita…sau in cea de a primi. Cine stie?? Pentru cei neintiati intr-ale negocierilor de acest tip, acesta ramane un lucru pe care nu-l poti face cu usurinta. Unii primesc un ou, altii un bou, iar altii milioane, de lei, de euro, de ce-or fi ele.? «Plocoanele?» sunt la mare cautare in tara nostra, deoarece coruptia este la ea acasa. Daca ai norocul sa te mai afli si intr-o pozitie de conducere, strategica pentru mersul normal al lucrurilor, este cu atat mai bine. Dupa ce am vazut cu ochii nostri si am auzit cu urechile noastre cum se intampla lucrurile la nivel inalt (vezi cazul ministrului Decebal Traian Remes), iata ca, si pe la noi, prin ograda, sistemul e acelasi.
Cred ca inca de cand a fost introdus codul rutier in Romania si s-au pus in vigoare legile, cei pusi in slujba acestui mecanism au stiut cum trateze cu participantii la trafic indisciplinati. Iar, noi, ascultatori si usor adaptabili, am inteles care sunt caile de acces si de iesire din incurcatura.
Doi politisti din judetul Brasov au renuntat la aplicarea legii si au fost tare binevoitori cu niste tineri prahoveni care se jucau la marginea partiei din Predeal, si nu le-au intocmit dosar penal. Simpla avertizare a celor in cauza i-a costat pe acestia 1.000 de lei. Tribunalul Brasov s-a pronuntat zilele acestea in acest caz si a dat urmatoarea sentinta?: de trei ani de inchisoare, cu suspendare, la care se adauga o perioada de 8 ani pe durata careia respectivii se vor afla sub supraveghere judiciara.
Agentul principal Florin Oprea si agentul sef adjunct Alexandru Stancescu, de la Biroul Drumuri Europene si Nationale, au fost dati in judecata in luna aprilie a acestui an cand au pierdut si uniforma in care au comis fapta.
Urmarirea penala s-a desfasurat cu inculpatii in stare de arest, ulterior in timpul analizarii dosarului la Tribunal judecatorul admitand cererea fostilor politisti de a fi eliberati.
Se pare ca sentinta in cazul lor nu este definitiva, putand fi atacata cu apel la instanta superioara.