Cateva dintre utilizarile mierei de albine in diferite afectiuni

Cateva dintre utilizarile mierei de albine in diferite afectiuni

0 257

?


In multe scrieri vechi s-au pomenit retete bune pentru vindecat unele boli, retete pe baza de miere: mierea amestecata cu otet era buna pentru ficat si fiere, mierea amestecata cu anumite plante vindeca ranile grave, mierea combinata cu sare si menta ajuta la eliminarea parazitilor, mierea amestecata cu paine ajuta la tratarea rinichilor blocati. Romanii o foloseau pentru tratarea durerilor de gat, pentru bolile de stomac si de piele. In Evul Mediu au aparut retete din ce in ce mai complicate in compozitia carora alaturi de miere intrau pulberi de ?plante, condimente exotice, venin de sarpe, vin, radacini de plante medicinale. Se stie ca si stramosii nostri, dacii, erau foarte priceputi apicultori si ca, alaturi de sare, aur si argint, romanii duceau din Dacia la Roma si mari cantitati de miere si ceara de albine.


????????? Arsuri-Prin vascozitatea ei, mierea protejeaza arsurile de infectii, sterilizeaza ranile si grabeste vindecarea. Se utilizeaza miere neprocesata, nediluata.


????????? Candidoze- Infectia vaginala provocata de Candida albicans poate fi tratata cu ajutorul mierii, efectul acesteia fiind comparabil cu al antimicoticelor din farmacii. Se utilizeaza distilatul de miere.


????????? Micoze-Micozele sunt datorate ciupercilor dermafite, sunt extrem de comune dar foarte greu de tratat. De cele mai multe ori, ele se asociaza cu infectii bacteriene. Proprietatile antimicrobiene ale mierii au efect asupra ambelor infectii.


????????? Probleme oftalmologice-Conjunctivitele si cheratitele, arsurile, sunt sensibile la tratamentul cu miere.


????????? Raceala -Rasfata-te cu un ceai sau o baie cu miere, cimbru sau eucalipt. In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales miere de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamiie (sucul de la 1/2lamiie la 100g miere). In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa. In caz de gripa se va prepara urmatorul amestec: usturoi dat pe razatoare si amestecat cu miere (proportie 1:1). Se ia cate o lingura de amestec (cu putina apa calduta) seara, inainte de culcare.


????????? Tratarea ranilor– Ranile beneficiaza atat de efectul antimicrobial cat si de suportul oferit de miere pentru refacerea tesuturilor. Nu se trateaza cu miere ranile asociate varicelor.


????????? Ulcere, gastrite, diaree-Utilizarea mierii ca tratament pentru ulcere si gastrite vine din traditia populara. Descoperirea rolului Helicobacter pylori ?n ulcer i-a condus pe cercetatori la explicarea efectului terapeutic prin efectul antibacterian. De asemenea, mierea protejeaza mucoasa gastrica prin stimularea fluxului sanguin, prin efectul antiinflamator si prin stimularea cresterii celulelor epiteliale. In plus, ca si glucoza, mierea ajuta absorbtia sodiului si a apei.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.