La Zilele Cristianului, ofertă specială – ,,Cupa Cristianului la Gătit”

La Zilele Cristianului, ofertă specială – ,,Cupa Cristianului la Gătit”

0 265

În data de 31 august 2019, între orele 12.00 şi 16.00 va avea loc ,,Cupa Cristianului la Gătit”. Evenimentul va fi organizat într-o zonă special delimitată din cadrul Festivalului Zilele Comunei Cristian.

Atenție concurenţii trebuie să fie prezenţi la locul concursului cel târziu la ora 11.30! 

Cine poate participa!
Conform regulamantului propus de organizatori, are dreptul sa participe la concursul “Cupa Cristianului la Gătit” orice persoană care are domiciliul în Comuna Cristian și care pretinde că are talent in arta gastronomică.
Inscrierea concurentilor va avea loc pana in data de 31 august 2019, orele 11,00, în limita a 10 echipe.
Concurenții se pot inscrie în concurs individual și în echipe de max. 3 persoane. Regula principală pentru înscriere este ca persoanele inscrise să facă dovada domiciliului cu reședința în Comuna Cristian.
Totodată nu sunt admise în concurs persoane care lucrează în mod profesional in domeniul gastronomic .
Concursul “Cupa Cristianului la Gătit” se desfasoara într-o singură rundă.

Ce oferă organizatorii
Toți concurenții, grupați în echipe de maxim 3 persoane vor primi o cutie – black box – in care se va afla carnea pe care trebuie să le foloseasca în cadrul concursului. Repartizarea cutiilor se va face prin tragere la sorți.
Toate echipele/concurentii sunt obligate sa găteasca folosind părți/integral din toate ingredientele puse la dispoziție . Absența in preparatul final a unui ingredient din cutie duce la descalificarea concurentului/echipei.
Toti concurentii/ echipele vor trebui sa isi asigure vesela si ustensilele de lucru, inclusiv vesela de servire a preparatelor – la libera alegere a concurentilor.

Organizatorul va pune la dispoziţia concurenţilor pe durata concursului câte un stand dotat cu câte o masă de lucru și aparatura de gătit necesară. De asemenea, organizatorul va pune la dispoziţia concurenţilor, ingredientele necesare pregătirii preparatelor pentru concurs, în cantități necesare pentru 5 porții.
Dotarea standard este compusă din:
– soba de gatit cu horn/aragaz
– ceaun
– arzator cu butelie/lemne
Concurenţii trebuie să îşi asigure pe propria cheltuială (sa vina pregătiţi cu) celelalte ustensile necesare pregătirii şi prezentării preparatelor culinare – linguri, polonic, cuțite, vase de pregătire, tocatoare etc.
Dotarea standard folosită la etapa de concurs trebuie predată în bună stare de către concurenţi la finalul competiţiei.
Toate preparatele culinare se vor pregăti pe loc, exclusiv din ingredientele puse la dispoziţie de către organizator. Este acceptată utilizarea altor ingrediente vegetale aduse de către concurrent, cu excepția produselor din carne. În cazul în care concurenţii se prezintă în concurs cu preparate culinare care nu au fost preparate pe loc în cadrul concursului, acestea nu vor fi jurizate, iar folosirea altor ingrediente – in afara condimentelor – decât cele puse la dispoziţie de către organizator va duce la eliminarea din concurs a concurentului.
După jurizare, preparatele culinare NU pot fi oferite spre degustare publicului. Este interzisă comercializarea acestora sau a oricăror altor produse sau preparate în cadrul concursului de către concurenţi.
Însă, concurenţii pot folosi materiale publicitare proprii doar pe durata şi în spaţiul de desfăşurare a concursului, cu condiţia ca acestea să nu deranjeze activitatea celorlalţi concurenţi

Cum se vor oferi punctele
Toţi concurenţii vor primi diplome de participare, iar primii trei clasați vor primi diplome , medalii şi premii. 
În plus vor mai fi acordate:
– Premiul special al juriului 
– Premiul special al somelierilor, pentru asortarea băuturilor cu mâncarea.

Juriul va fi format din 5 membri iar criteriile de jurizare sunt următoarele:
1). ARANJAREA, SERVIREA, IGIENA max. 25puncte.
2) TEHNICA DE LUCRU PROFESIONALĂ max. 25 puncte
3). PREZENTARE INOVAȚIE max. 20 puncte
4) COMPOZIȚIE ȘI GUST max. 30 puncte.

Juriul va pune accent, de asemenea, pe punerea în valoare a ingredientelor, pe folosirea economică şi ingenioasă a lor, pe realizarea montajului pe farfurie cu ingrediente şi decoruri exclusiv comestibile.
Conform regulamentelor concursurilor de gastronomie, ierarhia va fi dată de media aritmetica a punctelor acordate de fiecare membru al juriului, pentru fiecare echipa.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.