Inițiativă lăudabilă! ANANP face campanie pentru protejarea Sfinxului din Bucegi

Inițiativă lăudabilă! ANANP face campanie pentru protejarea Sfinxului din Bucegi

0 326

La inițiativa Cristinei Predoiu –reprezentant al societatii civile,  Romsilva – Administratia Parcului Natural Bucegi și Agenția Națională pentru Arii Protejate ANANP se vor întalni cu presa pentru a lansa impreuna un apel catre cei care viziteaza Munții Bucegi pentru respecatarea naturii si a valorilor naturale.
Întâlnirea reprezintă un apel pentru uncomportament responsabil față de natură și este lansat ca urmare a faptului ca în aceasta vară foarte multi utilizatori ai retelei de socializare facebook au lansat pe un grup turistic numeroase semnale de alarma cu privire la comportamentul iresponsabil al unor turisti fata de natura si față de Sfinxul din Bucegi.
Acesta din urmă fiind unul din simbolurile României și este datoria morala a fiecarui roman de a-l proteja.  

ANANP susține demersurile publice de conservare a valorilor de patrimoniu geologic și ia în considerare optiuni alternative de desemnare a acestora ca bunuri ale patrimoniului mondial, astfel încât să asigure conservarea acestora împreună cu valorile biodiversității, culturii sau peisajului din siturile în care se află si să confere acestora un statut juridic adecvat valorii de bun public al Romaniei.

Cu ocazia întâlnirii de sâmbătă, 31 august – 2019, reprezentanții Romsilva, ca administratori ai Parcului Natural Bucegi, vor monta un panou prin care se interzice escaladarea Sfinxului și încălcarea perimetrului de protectie al acestuia.

De asemenea, în cadrul acestei conferinte de presa eveniment va avea loc o acțiune de împărțire de materiale informative și discuții cu vizitatorii precum și o actiune de ecologizare a zonei (daca este cazul), materialele necesare acestei actiuni fiind  asigurate de Romsilva-Administratia Parcului Natural Bucegi.
Cristina Predoiu va lansa și campania online „Bun Simt Turistic” în care va va prezenta si apelurile unor renumiti artisti romani, dar si artisti internationali pentru respectarea naturii.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.