Elevii brașoveni trebuie să-și cumpere abonamente!! Primarul Scripcaru – la...

Elevii brașoveni trebuie să-și cumpere abonamente!! Primarul Scripcaru – la sfârșit de mandat – de când se știe dă vina pe …școli

2 457

Edilul Brașovului, cunoscut ca un iubitor de educație – a sugerat că au fost cazuri în care şcolile nu excludeau de pe liste elevii cu absenţe, aşa cum prevedea regulamentul de acordare a gratuităţii pe transportul în comun pentru elevi, motiv de anulare a acestei facilități.

Noi am alocat bani pentru plata abonamentelor pentru 25.000 de elevi. Teoretic, ei ar circula cu mijloacele de transport în comun. Din datele pe care le-am obţinut, în urma unui audit realizat în toate şcolile, unde am constatat că s-au făcut raportări incorecte, care ne-au pus în situaţia  de a aloca sume nereale de la bugetul local. Această situaţie ne-a creat probleme majore şi a trebuit să reglăm situaţia. Teoretic noi alocăm bani de la buget pentru 25.000 de elevi. În realitate nu circulă toţi, ci aproximativ 13.000”, a spus primarul.
Se pune o „vină generală” nemeritată asupra elevilor și a școlilor ce ascunde pe lână erorile administrației și alte interese, care sigur vor ieși la iveală.
Practic greșesc tot acei („ăla”) care NU sunt la prima gogomănie, să dea peste un milion de lei pentru renovarea unui…W.C.

Cum se transformă o plată în ….facilitate?
Simplu spune edilul „Prin noua modalitate de acordare a facilităţilor pe transport în comun, noi ne vom clarifica pentru fiecare caz în parte.
De exemplu, dacă la şcoala numărul 6 sunt, în total, 900 de elevi, pe baza noilor criterii vom şti câţi dintre elevi doresc şi utilizează transportul în comun, iar noi vom repartiza banii de la bugetul local şcolii, care va face plata către operatorul de transport”.  
Alo!!! FMI!!! Ia bre lecții de acilea, de sub poalele Tâmpei!!!
O noutate, potrivit hotărâri de Consiliu Local ce a fost aprobată ieri, elevii pot procura abonamente lunare dacă achită suma de 15 lei pentru mijloacele de transport în comun ale RATBV.

Despre această ,,laudabilă inițiativă” am mai scris aici Primăria și RATBv vor banii elevilor pentru a-i duce la școală

Știți ce e RATBv?
Fosta regie de tranport local, transformată în societate pe acțiuni (SA) și în care după ce doar anul acesta s-au investit peste 100 de milioane de euro – amintim, în administrația brașoveană nu sunt 20 de milioane de euro pentru terminalul de la Aeroport – și după ce i s-a asigurat monopol pe zona metropolitană i se pregătește privatizarea pe șustache.
Adica fără licitație, fără transparență. Având statul de reie publică nu putea fi privatizată. Ca să știți pentru ce plătiți taxe și impozite la SC Primăria Scripcaru SA. Vedeți si

Se pregătește privatizarea RATBV? Alte 32 de autobuze electrice au fost achiziționate de Primăria Brașov!

Cum se acționează în Japonia!
Îl mai țineți minte pe idolul lui Scripcaru, hăhăitul de Traian Băsescu?
Ceva fost președinte prin țara asta.
Dacă nu vă felicit pentru ca dați dovadă de normalitate și puteți depăși ușor traumele inerente ale existenței.
Dacă da – ca și mine – atunci terapia se face prin rememoarea absurdului, poate astfel să-l depășim. Oricum anterior amintitul spunea când era ministrul Transporturilor că România nu are nevoie de autostrăzi – efectele sunt și azi foarte vizibile – dar și că școala crează tâmpiți.
Are omul un pic de dreptate dacă s-ar uita nițel în oglindă.
E, o națiune care are unul din cele mai mari PIB-uri din lume și care are aproximativ 70% din populație absolventă de studii post-liceale, iar 45% studii superioare – locul trei în lume după canada și Israel – respectiv Japonia a păstrat timp de mai mulți ani un tren pentru a duce un singur elev dintr-o localitate minusculă la o școală din altă localitate.

Bine probabil trenul nu avea întârzieri, dar rețeaua lor de cale ferată nu este gestionată – fericiții de ei – de către CFR.
Astfel, conform Mediafax, Adevărul, TVR, Antena 1, etc ,,compania feroviară japoneză a vrut să închidă staţia. Din cauza distanţei, nu mai era folosită la capacitate maximă. După ce oficialii au aflat însă că în staţie aştepta zilnic o fată care se urca de aici în tren pentru a merge la şcoală, hotărârea a fost revocată imediat.
Aşa că timp de 3 ani, staţia a fost deschisă doar pentru acest pasager” spun sursele citate.

Zilnic, doar două trenuri au oprit la Kami-Shirataki, după un orar unic, în funcţie de momentul în care tânăra trebuie să ajungă la şcoală, notează pe contul de Facebook canalul în limba engleză al televiziunii ….chineze China Central Television (CCTV).
Compania feroviară japoneză a păstrat staţia deschisă până când adolescenta a terminat şcoala. Eleva a absolvit pe 26 martie, anul trecut.
Ştirea a declanşat un val de comentarii pe internet.
,,Japonia vede în fiecare individ o investiţie pe termen lung, aşa că nu percepe ca pe nişte pierderi resursele folosite pentru această rută – rezultatul se va dubla în cele din urmă în impactul asupra economiei„, explică un utilizator.
,,Pentru compania de căi ferate este o oprire de câteva secunde, un adăpost, dar înseamnă foarte mult pentru această faţă. A servi este modul lor de a face afaceri, nu se gândesc doar la câştig„, a comentat altcineva.

Alo, la Primăria S.C. Scripcaru S.A. se aude???

Iulian Rinder

COMENTARII

  1. un anafalbet…agramat…primar al Brasovului…si june …asta ca multumire a lingailor din Schei…cum a facut liceul si facultatea ?

  2. Sa vedeți câte vor ieși la iveala ideea sa avem curaj sa arătăm mafia încropita în jurul lui scripca te iei cu mâinile de cap

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.