Dineu cu prosti

Dineu cu prosti

0 284


Daca vreti sa va relaxati la o piesa de teatru buna si in acelasi timp sa va distrati activ/creativ, la Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov e o piesa perfecta pentru asa ceva: DINEU CU PROSTI. DINEU CU PROSTI este piesa scriitorului Francis Veber, dupa care s-a facut si un film care a devenit celebru.


Regia piesei de la Brasov ii apartine lui Puiu Serban, iar scenografia – lui Viorel Penisoara, rolurile fiind jucate de actorii George Custura, Mihai Bica, Carmen Moruz, Demis Muraru, Radu Negoescu, Oana Hui, Relu Siriteanu si Eliza Vizitiu. DINEU CU PROSTI are un subiect simplu si ingenios: exact in ziua cind editorul Pierre Brochant crede ca a dat lovitura in jocul-concurs cu prietenii sai (cine aduce la dineu prostul mai prost ca prostii), il apuca o sciatica neiertatoare si trebuie sa ramina acasa. Doar ca il chemase deja la el pe personajul sau – un contabil pasionat nebuneste de machetele facute tot de el, ani de zile, din bete de chibrit, Francois Pignon, care din victima (fara sa stie) se transforma intr-un dezastru total pentru editorul rautacios, plictisit si mai ales cinic.


O piesa in care prostia e mult mai periculoasa decit orice cinism si rautate, in care prostul ii transforma editorului viata intr-un dezastru, aducindu-l pe editor in pragul divortului, dar si un inspector financiar „care n-o iarta nici pe mama-sa” pe cap, toate astea distrindu-i foarte tare pe spectatori.


L-as mentiona pe actorul Mihai Bica, nu numai fiindca joaca rolul principal in DINEU CU PROSTI, ci in primul rind pentru talentul sau extraordinar (ajutindu-l si vocea, absolut impresionanta, dar si faptul ca stie (cind si cum) sa taca, ca-n „Copilul ingropat”, de exemplu). L-am urmarit in mai multe piese (pentru ca mi-a placut din prima) si de fiecare data s-a descurcat excelent, dind viata, personalitate si originalitate personajului sau, desi rolurile au fost diferite si cereau alte si alte calitati. Apropo, acesta este primul sau rol pe scena teatrului brasovean, dupa experientele sale bucurestene de la Teatrul National si Teatrul Mic.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.