Cuisoare(Syzgium aromaticum)-I

Cuisoare(Syzgium aromaticum)-I

0 237

Au fost aduse din Indonezia in urma cu multe milenii. Acest arbore este vesnic verde si se cultiva in Ceylon, Indonezia, Madagascar si Brazilia.


Cel mai important producator si exportator de cuisoare este insula Pemba, acoperita in intregime cu plantatii de cuisoare, ceea ce face ca mirosul lor sa fi e simtit de toate navele care se apropie de insula


Olandezii au extins cultivarea lor pe cateva din insulele Molucce, iar din secolul al XVIII-lea, arborele de cuisoare a fost aclimatizat si in alte tari


Acesta planta inalta (poate atinge inaltimi de 10-15m), subtire, vesnic verde face floricele care cresc in buchete. Se deschid ca niste clopotei colorati in rosu si alb.Cuisoarele sunt mugurii de flori uscati.


Chinezii le numeau limbi de pasari, iar europenii le denumeau graunte din paradis. i. Cuisoarele erau folosite in Evul Mediu pentru a se combate ciuma si pentru a vindeca impotenta, iar azi herbalistii le prescriu ca un leac natural contra durerii si ca agent antiinflamator.



  1. Parti utile: Mugurii florali ajunsi in acest stadiu sunt culesi cu mana sau sunt scuturati cu ajutorul unor prajini speciale pe rogojini asternute sub arbori. Odata culesi, acestia sunt uscati natural la soare (sub cerul liber) timp de 7 zile sau in instalatii speciale (uscatorii), fiind intorsi cu lopata permanent, pentru a nu se incinge. Dupa uscare, cuisoarele se curata pe site speciale si se ambaleaza in saci. Mugurii se recolteaza de 2 ori pe an, vara si iarna.
  2. Utilizari medicinale:

·??????? Antiinflamator eficient


·??????? Antimicrobian


·??????? Dezinfectant puternic. O singura cuisoara pusa, de exemplu, intr-o fiertura de carne ii va prelungi termenul de valabilitate cu 24 de ore. Sunt necesare la conservarea aproape oricarui aliment, dar si pentru combaterea unei multitudini de boli infectioase.


·??????? Durerea de masea – Se piseaza o cuisoara si se pune la masea. Efectul anesteziant este aproape instantaneu.


·??????? Dureri reumatice


·??????? In tratarea afectiunilor digestive – balonare – Inainte si dupa masa se ia un varf de cutit de pulbere de cuisoare. Gustul vom vedea ca este destul de greu de suportat, dar efectul este mai puternic decat al oricarui medicament.


·??????? Mancarimi ale pielii si piscaturile de insecte – Se amesteca praf de cuisoare cu apa pana se face o pasta, care se aplica pe piele. Va va surprinde puterea efectului lor.


·??????? Prevenirea racelilor – Se mesteca 1-2 cuisoare pe zi, mai ales atunci cand intram in contact cu mari aglomeratii umane.


·??????? Stimuleaza pofta de mancare.Cuisoarele stimuleaza pofta de mancare, ajuta in caz de tulburari digestive, purifica sistemul limfatic, iar in combinatie cu zaharul candel sunt bune pentru tuse si raceli. Au proprietati antibacteriene si sunt considerate un afrodisiac usor.


·??????? Astm: se amesteca 5 picaturi de ulei de cuisoare cu o lingurita de miere si un catel de usturoi pisat. Se consuma inainte de culcare.


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?


?



??????????????


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.