Alianta D.A. si razboiul revelioanelor
Despre unitatea de monolit a politicienilor si a partidelor din Alianta Dpunct Apunct, (dupa cum o alinta fosta putere (adica PSD), ca de actuala opozitie (PSD) nu se poate vorbi inca), s-au spus multe. Mai nou, dupa efortul enorm facut de Basescu si Tariceanu de a sta impreuna si gusta din “turta dulce a aderarii” am intrat in razboiul revelioanelor. Asa “cum ne sta bine” – uniti in dezbinare, Primaria Capitalei si Guvernul isi fac fiecare sarbatoarea lui, cu promisiunea unei reuniri la miezul noptii.
Banii pentru ambele Revelioane vin de la Guvern. Orgoliile sunt insa proprii fiecarei institutii. Pe 1 ianuarie 2007, fix, la prima secunda, in Piata Universitatii, va fi spectacol mare. Focuri de artificii, lasere, sampanie si o scena pe care politicieni romani si europeni vor ura romanilor si Romaniei „La multi ani!” si „Bine ati venit in Europa!”, totul, organizat de Primaria Bucuresti cu bani publici de la Guvernul Romaniei.
Acesta este propunerea de program, in mare, pentru ca deocamdata nu se stie exact cine va veni (din oficiali), sau la ce ora.
Tot in noaptea de Anul Nou 2007,?spectacol mare, de aceasta data, in Piata Revolutiei. Pentru un neavizat ar parea o greseala. Nu este vorba de nici o greseala. Este?alt Revelion, organizat de aceasta data, tot in si pentru bucuresteni, tot din banii publici, tot de la Guvern, tot de actuala putere, dar de cealalta parte dezbinata.
Oficialii europeni, prezenti atat la Bucuresti?cat si la Sofia, vor petrece pana la miezul noptii la Ateneul Roman intr-un cadru restrans si bineinteles oficial. Apoi vor iesi sa-i salute pe cei din Piata Revolutiei! Dar si pe cei din Piata Universitatii!
Asa ca pentru 2007, nu vrem sa facem o premonitie, dar se poate ca de la doua revelioane, sa ajungem la doua “guverne” si pe cale de consecinta la doi prim ministri, la doi presedinti, la adevar, adica la cele doua puteri si la nici o opozitie, si tot asa, toate cate doua ori, cu o singura exceptie.
Sloganul- ordin, adica urarea din 2005,? cea? cu “sa traiti bine!”, nu va fi dublata, fiind valabila doar pentru ei – politicienii, nu si pentru restul – poporul. Pentru noi poporul, urarea s-a transformat in blestem, intr-un ordin cocosat de semnul intrebarii: „traiti bine?” sau „Mai traiti?”
Horia D.R.