De ce nu putem sa fim oameni, sa luam decizii singuri…

De ce nu putem sa fim oameni, sa luam decizii singuri…

1 120

Ori ne vom trezi, ori vom ajunge sa fim o turma de 7 miliarde de dobitoace care pana la urma ne vom devora intre noi.

Dur, dar adevarat!
Știm cu totii ca nu doar românașii au aceasta problema, 80% din populatia globului nu vrea, nu poate sa gandeasca singura.
Problema cea mare este ca nu te poti gandi doar la tine si la familia ta.
Stiu ca ma repet, dar a sosit momentul sa invatam ca binele nu vine doar invidual. Ca mie sa-mi mearga bine trebuie ca orasului nostru să-i mearga bine, ca sa i mearga bine orasului meu trebuie ca judetului meu să-i fie bine, si daca judetul meu vrea sa pastreze binele asta trebuie ca Romaniei să-i fie bine.

Dar Romania nu poate fi o insula a binelui fara vecinii ei Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Serbia, Moldova si tot asa binele se rostogoleste.
Ori ne vom trezi, ori vom ajunge sa fim o turma de 7 miliarde de dobitoace care pana la urma ne vom devora intre noi.
Și chiar avem atâtea puncte negative ca si popor: invidia, lacomia, dezinteresul [să moara si capra ta/vecin], lasitatea, greutatea de a gandii singuri, e mult mai usor sa vina altul sa ti spuna faci asta si ailalta si tu nu gandesti dacă-i bine sau nu.
Nici nu mai vorbim de faptul ca a nu face rau celor din jur trebuie sa vina din constinta ta si nu pentru că exista o pedeapsa umana sau una viitoare dpdv religios.

N-o faci pentru că cel din fața ta e OM.

Nu se discuta. Majoritatea nu vor sa se schimbe sistemul, nu, NU ei vor doar sa le ia locul celor care au azi puterea.
Scuze dar am vazut gandirea asta la oameni saraci, la colegi, vecini, eticheta – si tu dacă-ai fi in locul lor ai face la fel ?!

Deci moralitate. Si mie mi-a fost greu sa inteleg de ce nu putem sa fim oameni, sa luam decizii singuri. Si am vazut unde greseam. Spun de multe ori saracia naste demoni, eu n-am puterea sa schimb asta, e cam greu să-i spui flamandului, celor fara scoala nu fură.
Cand ți-a fost tie foame ultima data si n-ai avut nimic?
Dar daca noi toti ceilalti am fi cerut ca tuturor cetatenilor tarii sa li se dea o casa, nu palat, o casa pentru el si familia lui, dacă am cere ca toti sa aibe un loc de muncă în teritoriul unde locuiesc, sincer chiar si fara scoala poti curata rigole, ingrijii spatii verzi, sapa santuri, curatenie etc.
Noi toti cetatenii acestei tari putem sa ne gandim macar acum in ceasul al doispelea ca doar impreuna putem sa scapam de organizatia sociala actuală și cea care ni se pregăteste doar dacă ne unim in gândire și simțiri.

Simona R.
Sursa: LupulDacic.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.