Statul roman continua afacerea “ Retrocedarea”
La capitolul afaceri proaste Statul roman bate orice concurenta. Dupa privatizarile pe un euro, au urmat privatizarile esuate, dar platite gras, vezi cazul recent al privatizarii CEC, nerealizate, dar care a umplut buzunarele unor demnitari.
Este adevarat ca noi n-am sesizat nuanta, asa cum a sesizat-o fostul ministru de finante al guvernului CDR, Decebal Traian Remes: “noi n-am fost platiti sa privatizam CEC-ul ci sa-l privatizam in conditii bune”. Excelent.
Dar cea mai tare afacere este “retrocedarea”. Nu stim din ce cauza politicienii s-au bagat sa retrocedeze toata
Si totusi, statul roman da totul gratis si ia inapoi pe bani. Castelul Bran, dupa retrocedare, ?costa 60.000.000 de euro. Cine il ia ? Consiliul Judetean Brasov, Ministerul Culturii sau fostbalistul Abramovici? Si daca il ia statul, din ce bani? Cerem bani de la UE pentru dezvoltare rurala in Bran si venim si noi cu procent? Ar trebui sa revizuiasca UE politica de acordare a fondurilor structurale, pentru a finanta afacerile imobiliare ale statului roman. Sau da pe-afara pusculita tarii?
Acum aflam ca s-au finalizat “ negocierile pentru retrocedarea domeniului Peles, urm?nd ca saptam?na viitoare sa fie prezentat in Guvern un memorandum, pentru ca la finalul lunii ianuarie sau la inceputul lui februarie Casa Regala sa intre in posesia Pelesului, a Pelisorului si a par?ii vechi din Foisor.”
Ce negocieri? Cine si ce a negociat? Sa dea castelul facut din bani publici pe degeaba si sa-l ia inapoi cu cateva sute de milioane de euro? Daca asta se cheama negociere…
Pe cand retrocedarea Cotroceniului? Pe cand retrocedarea “Casei Poporului” familiei Ceausescu?
Singurele explicatii pentru aceste gesturi prostesti sunt ca cineva ia comisioane grase din tranzactiile postretrocedare sau ca suntem dirijati grosolan din afara.