Jurnalul lui Georgel (VIII)

Jurnalul lui Georgel (VIII)

0 167

Azi sunt dea dreptul furios. Dacă continui să nu mai visez noaptea o să mă duc la doctor, nu se mai poate. Am facut crize de nervi prin casă s-a speriat și vecini. Băăăi, eu vreau să visez, că dacă visez mă trezesc vesel și râd. Dacă nu stau depresiv. Dacă stau depresiv mă văd hienele trădătoare și lacome și încep să mă vâneze. Nu mai pot, am ochii roșii și nu am idei în cap. Mă duc la servici și le dau greu să-i văd transpirați și în pragul apoplexiei. Să știe cine e jupânul!

    M-am dus la birou, m-am pus pe scaun și am zis să vină toți șefi de servicii, directori și directorași. Și le-am zis , băăăi sunt cu ochii pe voi. Cineva mi-a spus că voi mă trădați și turnați ce se întâmplă cu lucruri sensibile în primăria mea. Am și nume dar mai bine stau și vă ascult. Ca la spovedanie vă ascult cu urechea! Vreau să văd cum recunoașteți în fața mea și a colegilor trădarea. E ultima șansă! Atenței mare la ce ziceți acuma. Liniște mormânt. Aia de la audit și aia de la economic lămâie la față.  Aia de la achiziții aproape a căzut pe jos. Daaaaa, toată lumea afară mai puțin voi 3. În 5 secunde s-a golit biroul. Am zis atunci tare, ca să audă toată primăria, ce v-am zis eu de o mie de ori? Aaaaaaa? Ce v-am zis? Vă bateți joc de mine, să aflu de la alții că faceți combinații pe la spatele meu ( sanchi, am dat-o la plezneală, habar n-am dacă fac alte combinații decât ale mele ). Pun mâna pe telefon și vă bag în gura DNA-ului, și vorbesc cu ei să vă dea mandate grele la beci, vă nenorocesc, și pe voi și pe toată familia voastră. Am zis grijă mare, să n-aud decât musca în primăria mea? Am zis! Ia deschideți telefoanele să văd pe cine ați sunat și unde vă uitați pe facebook. Da-ți like la dușmani? Hai, să văd mesajele! Mă trădați voi pe mine? ( sanchi mă interesează pe mine cu cine a vorbit la telefon, dar așa la plezneală să dea paranoia în ele de al dracului, să se ducă vestea să stea smirnă în fața mea toată lumea ). Și acum afară, afarăăăăă, să nu vă mai prind pe aici că numai probleme faceți.

    Mamăăăăă, ce m-am răcorit și eu când le-am văzut leșinate ieșind de la mine. Să se știe că fac urât la turbare dacă n-au știut până acum. Să se știe să le intre frica în oase!

    Vine Angelica la mine în birou și zice șefule iară a ploua de a rupt de se dau oamenii cu barca prin oraș, și pute de rupe prin cartierele Astra, Triaj, Craiter, Tractorul. Să pută am răcnit eu, să pută până se mută toți din orașul meu. Să pută până la primărie! Păi și ce le zicem șefu? Păi ce le zicem de obicei, că au dat fermieri cu rahat de animale pe câmp, că vreți să crăpați bio în burtă, numai bio vă trebuie, luați d-aici rahat pe câmp, firațîi ai dracului de progresiști. Ce, nu e rahat bio? Să pută! Ce pute salamul și parizerul? Da șefu bine, dar cu apa ce le spun? Ce apă? De la robinet? E vina la compania apa că sunt țevile înguste, ce eu le-am pus cu mama de la Buruienești? A căzut apă din cer și acum sunt bălți, ce fac eu contrazic ” fizica fluidelor ”. Cui nu-i convine să plece unde îi place să mă lase dracului în pace în orașul meu! Mâine îi bag în ședință pe ăia de la Apa, să vină cu pamperși la ei.

    Și am stat eu și m-am gândit la asta cu poluarea și asta cu mirosurile. Cu poluarea mă sunau de la Mediu de la București că îi sună de la Bruxelles că dă senzori peste cap Brașovul. Și că vin amezi și nu știu ce infrigiment. Și veneau în audit, și trimiteam băieții să bage cârpe ude pe senzori să-i deregleze, și ce ciolhanuri și traiste le mai dădeam la plecare la ăștia de la audit ca să iasă treaba bine. Le dădeam tot ce vroiau, i tratam ca pe împărați. Păi ce eu le-am pus centrale de apartament la oameni? Ce, eu sunt de vină că e frig iarna și arde gazul la centrală? Ce eu mă dau cu mașina toată ziua aiurea în Brașov de cheaun? Ce eu i-am pus să construiască una alta cu ciment ce face praf? Și fabricile, ce să fac să le închid? Păi și de unde vine bănuțu la băiat? De la pensionari ăia care iarna închid centrala și se dau cu autobuzul sau stau la mall la căldură? Vrem progres și bănuți, masca pe figură ca-n armată! Numai eu știu cum îi mai mințeam pe ăia de la București. Și se mai trezesc și ăștia din Bartolomeu să facă circ cu USR cu tot, gâții lor de fomiști și de progresiști, că stația de asfalt, că cariera, că fabrica de nu știu ce, că fum, că nu pot respira copii.

Maaaaaarș din Brașov dacă nu vă convine, maaaarș la coada vacii că acolo e aerul curat, la bășina vacii. Și mă mai trezesc și cu Coliban ăsta de-mi face acum probleme că vine la ședință de consiliu că e el șef la comisia de mediu, și îmi vine domnul senator cu butoni la cămașă și laptop să îmi arate mie în orașul meu că nu știu ce senzori de-ai lor arată că e poluare cu particule cancerigene. Maaarș mă de aici. Maaaarș la mă-ta la senat, nu tulbura apele pe aici! De parcă nu știam eu și cu handicapații ăia de la mediu care măsoara cu nasul poluarea că e poluare. Știam, știam dar tăceam. Vreți progres, vreți bănuți, vreți salarii ciocu mic. Tu-l în cur pe mă-sa, mă sfida ăsta cu butoni și laptop și cu maimuțele lui urlătoare progresiștii mă-sii, pfoaiii, ce m-am enervat atunci. Era să pun locala pe ei să-i scoată în șuturi din primăria mea. Lasă că a pus băiatu senzori, a luat și autobuze electrice, a desființat și parcări, vă face băiatul aer curat, stați așa, de nu vă costă de sunteți datori toată viața, tu-vă rasa în cur se slugoi și sărăntoci, faceți gât și îmi spuneți mie ce să fac eu în orașul meu? Mai ajungeam eu aici să vă fac pe toți ca pe proști dacă ascultam de unu altu? Șmecheria se fură băi sărărciilor, așa să știți de la mine! Șmecheria și prosteala pe față.

    Gata hai pa, mă duc să mă văd la o ciorbă cu Dunca și Oprică și ăilalți băieți, să beau un whiskey, să mă simt om, poate visez ceva la noapte. I-am zis lui Angelica că am plecat, să nu mă deranjeze nimeni că sunt nervos și îi ia dracu pe toți, musca să nu aud în primărie.

Jorhe de Buruienesco

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.