PSD-istul Dunca este istorie!?
Sicofantul contraindicat pentru cugetare, ne referim aici la mult supradimensionatul lider al social-democraților brașoveni, Marius Dunca, este se pare pe derdelușul ce duce în abisul populat de cei ostracizați din PSD, pentru pierderea alegerilor în interiorul, sau în exteriorul partidului, adică a scrutinurilor electorale. Că Antena3 a obținut informația direct de la Ciolacu nu contează pentru cameleonicul șef al pesedeului brașovean, el ține ca gaia mațu, cum că ceea ce vedem aievea nu este adevărat.
Se exprima Dunca într-un anturaj, cum că dacă te duci cu bani la București, rezolvi orice. Dar de unde bani, dacă Scripcaru se duse? Cel mai dezastruos rezultat pentru PSD la alegerile locale din municipiul Brașov, de după 90, ne referim desigur la cele de acum două săptămâni, constituie un motiv de nemulțumire continuă pentru liderii naționali ai social-democraților, dar mai ales pentru cei din județele unde stânga câștigă de regulă alegerile. Dunca s-a salvat până acum pârându-i și trădându-i pe toți liderii locali și naționali ai partidului, în favoarea celor ce urmau la putere, deci afișând reale calități de sicofant. Ar urma Ciolacu bineînțeles, dar liderul PSD este avizat asupra tertipurilor sinuosului și insidiosului brașovean. Dunca, dar și Răzvan Popa, au și un alt motiv să reziste cu orice preț, spectrul unui amplu audit al Curții de Conturi Brașov în problema fondurilor electorale evaporate prin contracte dubioase cu tot felul de site-uri și televiziuni de cvartal, fără o expertiză a audienței reale, pe criteriul para-ului îndărăt, fiind inerent.
Constantin Niță constată erorile de abordare a campaniei electorale de către PSD Brașov. Fostul președinte și fondator al PSD-ului modern brașovean ne-a declarat în exclusivitate ,, Am observat o abordare greșită a campaniei electorale, văzând și un alt mod de viață politică brașoveană prin apariția USR, care a schimbat abordarea agendei publice, într-un mod mult mai agresiv. Ar fi trebuit desfășurată o campanie electorală mult mai agresivă, axată pe noile cerințe ale populației, nu pe ambițiile conducerii social-democrate. Se pare că mesajul bazat pe creșterea pensiilor și salariilor nu mai este în acord cu nevoile stringente ale populației, aspect pe care cei de la PSD nu l-au înțeles. Agresivitatea limbajului USR prinde mai mult decât promisiunile de creșteri ale veniturilor populației. În general, după 1987 PSD nu a atras bazinul electoral majoritar la Brașov, dar s-a situat mereu la un procent în municipiu de 25-27%, procent care ar fi trebuit conservat. A fost și o eroare a consultanților electorali, altfel, lista candidaților social-democrați a fost mai bună față de cea a celorlalte partide, dar s-au pierdut orașe importante care au fost fieful PSD, respectiv Rupea și Victoria” concluzionează Constantin Niță.
Declinul evident, dacă nu ireversibil, al stângii brașovene își are originea și în substituirea interesului partidului cu cel personal și de grup în ultimii ani, aspect pe care electoratul tradițional pesedist n-a întârziat să-l sancționeze, prin absenteism sau prin clivajul către alte partide de stânga.
Libiu Mateescu
@Barby,
Doar cronologia este corectă, interpretările sunt incorecte. Sunt interpretările unui fost membru de partid ce se ocupa cu propaganda pe vremea împușcatului.
FSN-ul, adică toți securiștii și comuniștii cu funcții, s-a divizat în două, PSD și PD, pentru a mima ,,democrația”. După care s-au pus pe furat și distrus țara.
Dacă s-ar fi aplicat și respectat ,,Punctul 8 de la Timișoara” poate am fi fost și noi ca cehii sau polacii.
Sigur nu a fost usor sa dai o replica la o istorie in care ai trait si la adevaruri care nu pot fi contestate. Pentru a te mentine in linia generala (poate si pentru a satisface cercul in care te „misti”) ai invetat chestia cu propagandistul. Nu ține. Nu pot avea varsta unui activist PCR si stii bine acest lucru. Revenim doar cu un aspect „Punctul 8 de la Timișoara”. Voi fi foarte sincer – chiar nu am fost de acord cu acest punct, care nu viza doar membrii PCR ci elita romaneasca, asa cum era la nivelul anului 1989.
Iti reamintesc, elita romaneasca a fost o tinta constanta a dusmanilor nostri in ultima suta de ani. Aceasta, dupa ce si-a lasat oasele pe fronturile din cele doua razboaie mondiale a sec. XX, a fost decimata in lagarele si inchisorile comuniste. Sigur iti amintesti de sfintii temnitilor comuniste. „Punctul 8 din Proclamatia de la Timișoara” nu era altceva decat o continuare a distrugerii intelectualitatii romanesti, ca sa se poate face loc alogenilor. Acest lucru se implineste astazi in buna masura. Vedem cine conduce azi principalele institutii ale statului. Diferenta fata de cehi sau polonezi o face, asa cum bine stii, biserica si serviciile! In rest, dle Gelu, pacat de unele exagerari, de ura fata de o anumita zona politica si partizanatul fata de USR, falanga STEMULUI.
„PSD modern”? GLUMA ANULUI!
Oricum, Dunca trebuie să rămână șef la pizideaua brașoveană.
De ce sa ramana, pentru noi blaturi cu ai vostri? USR oricum se discurca cu blatistii din PNL. Ma Gelulache uite ca pana la urma s-au trezut si pesedei si au eliminat aceasta „lipitoare” ce-a supt alaturi de Scripi si Vestea.
Nu, Nu. Să rămână. Merită funcția. El este prototipul pizidelului, chintesența caracterului pizidos. De aceea trebuie să rămână. Blaturi a făcut cu moldogotul analfabet, și unul și altul fiind din U.S.L. sau F.S.N.
Ofiterul Dunca (cu un parcurs si la Colegiul National de Aparare – Introducere in Securitate Nationala) a fost in misiune la „pizideaua brașoveană”, cu acceptul lui C. Nita. Acum ca vrea sau ca nu vrea, el sau SISTEMUL, tot va pleca. Nu mai este nevoie de el. Ai vostri, (aceeasi care 1992 s-au instalat la conducerea marelor orase, basculand PSD-ul in opozitie, trimitand in istorie PNTCD și facand praf economia au impins tara in cea mai crunta criza din istoria romanilor; pierderile mai mare ca cele dein ww1+ww2), au cam luat tot ce si-au propus in 2020. Pana se vor trezi romani (alogenii vor jefui la greu cu sprijinul cozilor de topor; o fac la greu si acum) va mai trece ceva timp. Sa nu va indoiti – ROMÂNII SE VOR TREZI! USReaua va avea zile grele la Brasov inca din prima parte a mandatului. Si asta nu din cauza PSD-ului. Mai discutam.
@Barby,
Tu ești citov la cap? Cine a distrus țara, la propriu? Nu PSD-ul și frățiorii? Alde PD, cu care au format FSN-ul și PNL-ul, cu ăștia mai puțin, că n-au mai avut ce, cu care s-au aliat în USL.
Da, sunt normal si… v-am luat in serios. Raspund mai mult pentru cititorii care au uitat/nu au stiut si pentru cei mai tineri care nu au trait acele timpuri. FSN se sparge in prima parte a anului 1992, după ce se preia controlul formaținunii de catre „legiunea straina” cu varf de lance Retre Roman si org. de tineret (majoritatea sub „ordin”). Deci FSN a fost preluat de catre garnitura coordonata de catre P. Roman rebotezand FSN-ul in PD si ulterior PDL (cu primirea in internationala socialista). Virajul spre dreapta se produce dupa anul 2000 cand partidul furat de basescu (cu litera mica), se declara de dreapta si se indreapta spre „umbrela” popularilor europeni. Asa este dle Gelu, va reamintiti! Primii care s-au aliat cu PNL sunt tot PD-istii, exemplu urmat si de PSD. Si acum jaful de după 1996 (pentru ca in primii sase ani dincolo de greutatile tranzitiei, restructurarii economiei, disparitaia CAER, contrele si capcanele lui Isarescu din pozitia de guvernator BNR s-a reusit mentinerea unui echilibru cu Vacaroiu premier), anul in care Iliescu cedeaza (sub presiune externa) puterea CDR-ului. Au fost patru ani de jaf si distrugere (va amintiti de PSAL1 si PSAL2, doua documente elaborate de basescu si BM, care au stat la baza distrugerii economiei romanesti) cu ultimul premier Isarescu. Dle Gelu va amintiti disparitia unor ramuri intregi din economie, falsele privatizarile, distrugerile din agricultura, disparitia locurilor de munca (la Brasov in primii zece ani de la Revolutie au disparut 100.000 locuri de munca), jaful din FPS si FPP… Multe ce si-au permis cei care au condus (CDR + PD) atunci in buna parte alogeni si cozi de topor. După anul 2000, in doar patru ani s-a reusit repornirea tarii (crestere economica de peste 5%) cu o urmare extraordinara saltul din din 2005-2008 cu Tariceanu premier (in care s-au testat multe scheme jaf inclusiv furtul in pandemie „aviara”). despre restul se stie, regimul basescu, o castrofa istorica peste care cu greu s-a trecut. acum doar atat!