Vampirul din Carpati si Alianta din Balcani
Doua noi sondaje sunt aruncate pe piata, amandoua servind evident doar scopul celor care le-au comandat. In plina criza politica, in care totul pare posibil, de la biletele citite in fata camerelor tv pana la suspendarea unui presedinte pe care nu-l mai incape nici pielea dar nici Constitutia, se mai arunca un sondaj. Ce se doreste prin asta? Simplu! Se mai da un “rand de vopsea” pe gardul (de la Cotroceni) care ascunde marinarul leopard. Cineva doreste sa-si mai fundamenteze o decizie, aruncandu-ne in fata… vointa natiei.
Ultimul Sondaj de opinie al Biroului de Cercetari Sociale ne da ca sigur ca Alianta D.A. ar fi votata de 45,7% dintre romani in cazul in care duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate.
Celelalte partide:
- PSD ar obtine 19,1%,
- Partidul Noua Generatie, 12%,
- PRM, 7,4%.
- UDMR, 5,6%,
- Partidul Liberal Democrat, 5,1% si
La capitolul politicieni, nici nu se putea altfel, seful statului se bucura in continuare de increderea romanilor. Statistic lucrurile ar sta cam asa:
- Traian Basescu – 53%,
- Mugur Isarescu, 49%,
- Gigi Becali – 37%,
- Mihai Razvan Ungureanu – 33%,
- Theodor Stolojan – 32%,
- Leonard Orban (comisarul european) – 30%.
Finantat de Fundatia Societatea Civila, sondajul a fost realizat in perioada 13-19 ianuarie pe un esantion de 1.253 de persoane cu varsta peste 18 ani si are o marja de eroare de plus, minus 2,9%.
Sondajul care confirma !
La comanda presedintelui CJ, Aristotel Cancescu, Catedra de sociologie a Universitatii „Transilvania” a realizat un sondaj de opinie, dat joi publicitatii, ce releva perceptia populatiei locale privind achizitionarea Castelului Bran.
Majoritatea brasovenilor – 94,6% – considera ca, din punct de vedere turistic, Castelul Bran este foarte important.
Potrivit acestui sondaj, 34,1% dintre brasoveni cred ca retrocedarea nu a fost corecta, 25,5% considera ca aceasta a fost corecta, in timp ce 25,3% spun ca trebuia gasita o alta solutie.
Aproape jumatate din brasoveni inca nu stiu ca monumentul istoric a fost pierdut de statul roman. Astfel doar 50,3% dintre respondenti au stiut ca Dominic de Habsburg este proprietarul castelului, in timp ce 49,7% au raspuns ca nu stiu.
Intrebati cine cred ca va cumpara castelul in cazul in care actualul proprietar il va vinde, 45,7% dintre respondenti au indicat Consiliul Judetean Brasov, 15,6% – statul roman, 8,8% – Ministerul Culturii si Cultelor, in timp ce 3,0% – un strain.
Horia D.R.