Apa Sfanta din Bucegi – cea mai curata apa din lume!

Apa Sfanta din Bucegi – cea mai curata apa din lume!

0 281


Pe versantul estic al Muntilor Bucegi, pe Valea Ialomitei, intre Lacul Bolboci si Scropoasa, in zona numita „Sapte Izvoare”, exista o sursa de apa mai ciudata, care a facut obiectul unor studii de laborator inca din 1927. La acea vreme, Grigore Marinescu atragea atentia ca apa de aici este una dintre cele mai curate din lume. Din 1930 studiile sunt continuate de George Murceanu, iar din 1935 de catre o societate franceza.


Testele aratau ca toti indicatorii calitativi ai apei de la Sapte Izvoare au un standard superior tuturor surselor de apa cunoscute in lume.


Spre exemplu:


·??????? numarul de bacterii e zero– fata de 5 limita minima acceptata


·??????? poluarea cu azotati zero


·??????? poluarea cu azotiti zero



“Apa sfanta a dacilor”


Ultimele studii in acest loc, realizate de Hidrotehnica, dateaza din perioada martie 1981-februarie 1982.


Cele sapte izvoare sunt socotite izvoare cu? “apa sfanta a dacilor”, din care a baut Zamolxe si asa a deveni zeu.


Chiar si pe Columna lui Traian, pe scuturile dacice exista un simbol al acestui loc.


?La inceputul anilor 80, ultimele cercetari care au fost facute, au fost prezentate lui Ceausescu. Afland de proprietatile acestor izvoare in urma informatilor primite probabil, ca il vor ajuta si pe el sa devina? vesnic, a inchis zona.


Dosarele de la Sapte Izvoare au fost redeschise dupa 1990, iar testele recente au aratat ca informatiile lui Ceausescu nu erau chiar departe de realitate, este de parere dr. inginer Ion Olteanu, unul dintre specialistii grupului care cerceteaza ciudateniile din Bucegi.


Investigatiile arata ca apa de la Sapte Izvoare izvoraste dintr-o grota unde se afla un imens lac subteran. Debitul este de aproximativ 4.000 de litri pe secunda. Sursa de apa nu a secat niciodata. Din punct de vedere chimic aceste izvoare sunt, intr-adevar, unele dintre cele mai curate surse naturale de apa plata din lume.


Se lucreaza deja la captarea lor si aducerea apei, prin conducte, intr-o zona in care sa poate fi imbuteliata, in asa fel incat lichidul sa nu intre in contact cu aerul decat atunci cand consumatorul deschide dopul sticlei.??


Alte ciudatenii ale Bucegilor


Exista aici, intr-un perimetru destul de restrans, cateva pietre plate, asezate ca niste mese pe zone netede de pe culmile Masivului Bucegi. Se pare ca nu sunt stanci care sa plece din munte, ci pietroaie plate ca niste mese, cantarind zeci de tone fiecare, asezate pe platforme montane plate, de mii de metri patrati, pe care nu creste decat iarba. Este clar ca pietroaiele nu s-au format acolo, ci au fost aduse.


Ca sa nu mai vorbesc de semnificatia unor nume de stanci din zona, plecand de la Omu, la Babele, Sfinxul sau Tronul Imparatului, toate avand legatura cu mitologia autohtona. Nu vi se pare curios ca nu stie nimeni cine a dat nume acestor pietroaie?„, spune Ion Olteanu.


Deocamdata, in afara de captarea „apei sfinte”, grupul care a initiat cercetarile a cooptat consiliile catorva localitati din zona, cateva organizatii neguvernamentale din strainatate. Asteptam si de la dvs. informatii legate de acest loc.


P.S. A aparut apa de la aceste izvorea imbutelieta.?








SAPTE IZVOARE
Este o apa minerala naturala plata care provine din Castrul Parcul National Bucegi Orzea, zona ocrotita a Academiei Romane.

Forme de prezentare: 0,5l;2l; 5l;

Sursa 7 izvoare Scropoasa.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.