Un procuror de la SIIJ confirmă jaful electoral USR-ist de la București

Un procuror de la SIIJ confirmă jaful electoral USR-ist de la București

1 136

Sunt greu de uitat imaginile cu sacii de voturi aflați la discrația comandoului USR-ist la Sect.1 din București. Atunci românii au crezut că nu este adevarat ce vedeau pe ecranele televiziunilor. Aproape toți eram siguri ca niciodată Clotilde Armand NU va ajunge să depună jurământul ca primar. Totuși au fost judecători și procurori care s-au făcut că nu văd JAFUL și au validat mandatul. După multe luni de cercetări un OM, profesionist (procuror Sorin Iaşinovschi) de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus, printr-o ordonanţă, ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile exprimate la alegerile locale din septembrie 2020 pentru funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei, câştigate de Clotilde Armand (USR) în faţa lui Daniel Tudorache (PSD).

Un jaf ca-n filme intr-o țară fără câini
Procurorul Sorin Iaşinovschi a deschis un dosar penal în acest caz, fiind începută urmărirea penală in rem pentru infracțiunile de abuz în serviciu, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid politic pentru obţinerea de foloase necuvenite, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.
Dosarul a fost deschis după ce PSD a depus, în 2 octombrie 2020, o plângere penală la SIIJ, în care reclama fapte penale care ar fi fost comise de către preşedintele USR, Dan Barna, Andrei Nicolaescu – membru USR şi de către Nicolae Sprîncu – procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1.
Potrivit ordonanţei întocmită de procurorul Sorin Iaşinovschi, în cadrul anchetei s-a dispus ridicarea listelor electorale permanente, suplimentare şi complementare utilizate la secţiile de votare din Sectorul 1, liste aflate în custodia Judecătoriei Sectorului 1, scrie Agerpres.
De asemenea, procurorul a dispus ridicarea buletinelor de vot utilizate, neutilizate şi nule de la cele 166 secţii de votare din Sectorul 1, stocate în 1.509 saci aflaţi în custodia Tribunalului Bucureşti.
Deocamdată, această operaţiune nu a avut loc, deoarece SIIJ spune că nu are o încăpere pentru a depozita un număr atât de mare de saci.
Au fost audiaţi martori şi au fost ridicate înscrisuri şi mijloace de stocare electronică a imaginilor.
Procurorul de la SIIJ spune că, pentru continuarea cercetărilor, se impun următoarele activităţi de cercetare penală:
* Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secţii de votare;
* Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secţii de vot şi confruntarea rezultatelor cu numărul de votanţi înscrişi pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti (cât şi a votanţilor înscrişi pe listele suplimentare), care şi-au exprimat dreptul la vot;
* Confruntarea rezultatelor obţinute după numărarea voturilor de la cele 166 de secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării;
* Predarea sacilor cu buletinele de vot şi listele electorale de la cele 166 de secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză.

Procurorul consideră că aceste voturi trebuie renumărate de către Poliţia Capitalei, pentru că SIIJ nu are un spaţiu corespunzător, iar această activitate necesită un mare număr de lucrători de poliţie judiciară şi mijloace, de care Secţia specială nu dispune.
În plus, încăperea unde vor fi păstrate şi numărate voturile trebuie să fie folosită şi ca o „cameră păstrare corpuri delicte”.
Având în vedere neconcordanţele ce rezultă din probele administrate până în prezent (înscrisuri, depoziţii de martor, etc) este foarte posibil ca după efectuarea operaţiunilor descrise mai sus să fie necesar accesul specialiştilor criminalişti care să efectueze constatări tehnico-ştiinţifice ale semnăturilor de pe procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării şi de pe listele electorale”, se mai spune în ordonanţă.

Un scrutin furat la mustață?!
Conform datelor AEP, la alegerile pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, a câştigat scrutinul cu 40,94%, respectiv 36.455 de voturi.
Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 de voturi.
Daniel Tudorache a contestat însă acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.
Conform av. Mihai Drăgan, sau gasit aproape 1000 de voturi furate de la Dan Tudorache dar si de la Candidatul la Primaria gen. Gabriela Firea.
Întrebat dacă rezultatul alegerilor de la Sectorul 1 ar putea fi anulat, Mihai Drăgan, avocatul fostului primar Dan Tudorache, a răspuns: „Finalul probabil că acesta va fi. Trebuie să vă informez că pe rolul Curții de Apel București se află două dosare care vizează exact acest lucru: anularea alegerilor la Sectorul 1. Aceste dosare nu au fost închise, urmează să se acorde termen, din ce am eu cunoștință, iar ceea ce au decis procurorii vine să ne dea dreptate încă o dată că la Sectorul 1 au fost probleme foarte grave”.

Acum se vede adevarul, de ce USR vrea desfintarea SIIJ – să nu mai poată ancheta nimeni hotiile lor. Întâmplător sau nu, în aceste zilepe agenda plenului CSM se află proiectul de desființare a controversatei secții de anchetare a magistraților (trimis de ministrul Justiției, useristul Stelian Ion), demers aflat în programul de guvernare, la capitolul justiție. O aprobare a PROIECTULUI este o dovadă a cârdășiei dintre instituțiile din JUstiție și actualA COALIȚIE (PNL-USR-UDMR)

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.