USR- Plus îngroapă la Senat legea care interzicea magistraților colaborarea cu serviciile...

USR- Plus îngroapă la Senat legea care interzicea magistraților colaborarea cu serviciile de informații

0 298

Zămislit din zona serviciilor rezerviste de informații, adică de structurile rezerviste ale serviciilor active, USR-Plus continuă cruciada subordonării Justiției acestor structuri întunecate, a căror singur deziderat este subordonarea întregii puteri politice din România. Iar deasupra lor și a strategiilor lor stă misterioasa organizație Soroș, cea care deja controlează zone întinse din puterea guvernamentală și judecătorească, nu numai din România ci și din întreaga Europă. Ieri la Senat, condus de userist-plusista AncaDragu, s-a dat semnalul pentru respingerea tuturor inițiativelor legislative ale PSD, rămase în lucru la Senat din vremea mandatului parlamentar precedent.

Reglementări ferme a interzicerii relațiilor magistraților cu serviciile, inițiate de PSD-ul lui Dragnea
Una din aceste inițiative era interzicerea impusă imperativ magistraților de a colabora cu serviciile de informații, indiferent sub ce formă. De această dată PSD, care fusese crunt lovit de protocoalele secrete încheiate între parchete și instanțe cu SRI, a vrut să disjungă ferm și sub sancțiuni dure orice melanj între aceste instituții fundamentale ale României.
Până atunci exista obligația magistraților să-și declare apartenența la respectivele servicii, dar fără existența sancțiunilor. În vremea Codruței Kovesi se ajunsese la anomalia în care hotărârile instanțelor se emiteau în baza unor plicuri galbene ce conțineau informările ofițerilor serviciilor, fără ca acestea să fie făcute cunoscute și inculpaților, care astfel nu se puteau apăra împotriva acuzațiilor din notele informative.
Erau anomalii impuse de personaje malefice ale principalului serviciu de informații, Coldea și Dumbravă, ostracizate ulterior chiar de noul director și de președintele Iohannis.

Reînvierea vechilor metehne ale Direcției a 6- a a Securității statului, posibilă
În cruciada lui marxistă pentru subordonarea întregii Justiții, USR-Plus cu sprijinul Iuliei Scântei, președintele Comisiei Juridicea Senatului, ieri a respins propunerea interzicerii colaborării menționate înaintată în legislatura trecută de deputații Liviu Pleșoianu și de Cătălin Rădulescu.
Șefa comisiei juridice sublinia că inițiativa prevedea atragerea răspunderii magistraților pentru colaborări anterioare cu serviciile, în baza protocoalelor secrete, deci avea un caracter retroactiv. Robert Cazanciuc a reiterat faptul că CSM a avizat pozitiv proiectul de lege și că modificările aduse statutului magistraților definit de legea 303/2004 ar fi trebuit rediscutate la comisia juridică.
Poziție cu care evident senatorii coaliției nu au fost de acord, pentru că respectiva comisie respinsese raportul inițiativei fără a exista amendamente, și au continuat discuțiile în plen pentru respingerea inițiativei PSD. De fapt a fost o ultimă încercare a PSD de a tergiversa respingerea la vot a inițiativei legislative, aspect nu neapărat fundamental în dezbaterea conceptului pe fond al acestei anomalii.

Schimb de replici între Iohannis și judecătoarea Baltag: ”Justiția să nu  mai fie subiect de campanie electorală!” - Ziar Gazeta de Cluj

O omisiune care a aruncat în aer Protocoalele de colaborare cu Justiția
Protocoalele secrete între Parchete, Instanțe și servicii, probabil că s-ar fi justificat dacă posibilitatea existenței lor ar fi fost inclusă în Codul de Procedură Penală și ar fi devenit astfel publice. Cum tehnologia parchetelor, de interceptare a convorbirilor telefonice și cea ambientală, era complet insuficientă și depășită, utilizarea celei a SRI a adus beneficii probaționale dosarelor în lucru.
cont propriu cercetări penale și să le impună procurorilor rezultatele cercetărilor, fără a avea studii juridice. Pe de altă parte despre colaborarea instanțelor cu serviciile am explicat cum a adus prejudicii apărării inculpaților. Astfel că protocoalele au fost scoase în afara legii. Ce încearcă acum coaliția este legitimarea, prin absența reglementării legislative ferme, a colaborării magistraților cu serviciile de informații, fără a fi deranjați de repercursiuni legale.
Iar dacă serviciile depind de puterea politică conjuncturală, înseamnă că și magistrații respectivi vor depinde în aceeași măsură. Un pas important deci în direcția subordonării Justiției față de politic, printr-un intermediar secret, întotdeauna dispus să exploateze câmpul tactic din Justiție, atât de plastic descris de rezervistul general Dumbravă.

Libiu Mateescu       

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.