Execuția Planului Urbanistic General al Brașovului acordată ca prin farmec unor firme...

Execuția Planului Urbanistic General al Brașovului acordată ca prin farmec unor firme bucureștene

1 489

Vineri cetățenii Brașovului au avut un șoc consultativ cu privire la cel mai important document care poate fi emis de o primărie, Planul Urbanistic General. După cum ne-a obișnuit Allen Coliban în perioada scursă de la alegerea sa în funcție, am fost consultați public pentru toate prostiile și nimicurile, ce reprezintă îndeobște activitatea curentă a Primăriei Brașov. Ba cu inelul verde care ar trebui să circumscrie municipiul, ba cu parcurile de tot soiul, ba cu covidul ba cu Horeca.
Iată că din neant ni se comunică într-o conferință de presă că niște firme din București au brusc măreața însărcinare de a realiza PUG-ul municipiului. Este vorba de Synergetics Corporations SRL și de Quattro Design SRL, prima fiind antreprenorul general și reprezentată de un bucureștean cu două nume mici, pe nume Adrian Ilie.

Unde fură demersul, caietul de sarcini, anunțul public de încredințare și contractarea publică?
Toate bune și frumoase, dar unde a fost informarea publică despre marele demers de actualizare a PUG-ului, unde a fost răsunătoarea licitație internațională, sau măcar națională, având în vedere valoarea de peste 4 milioane de lei a proiectului, unde a fost procedura transparentă de încredințare a contractului câștigătorului licitației, unde a fost încheierea contarctului cu acesta devoalată public, unde au fost practic pașii legali ai achiziției publice de o importanță vitală pentru Brașov?
A apărut în conferință de presă vineri intempestiv Adrian Ilie flancat de rozalia viceprimăreasă progresistă Flavia Boghiu, cu lansarea consultației publice inevitabilă în această etapă, potrivit legii. Boghiu este însărcinată(sic!) de primar cu problemele de urbanism ale Brașovului, dar la un asemenea proiect și demers public era nevoie de prezența primarului Allen Coliban în conferința de presă, pentru că este viziunea asupra dezvoltării urbanistice a Brașovului pentru mulți ani de aici înainte, exprimată prin angajamentul fără echivoc al primarului în funcție.

Noul Plan Urbanistic... - Primăria Municipiului Braşov | Facebook

La Brașov și această măreață problemă de urbanism general va fi de competența DNA
Sau nu este clar cum a fost încredințat contractul firmelor bucureștene și atunci pentru Coliban a fost mai strategic să absenteze, oricum atribuțiile urbanistice respective fiind delegate? Urmează ca până în 26 aprilie să primim chestionare și să de dăm cu părerea deși oricum ei n-au ținut și nu vor ține cont decât de părerile lor și ale camarilei marxist-progresiste care a a luat în prizonierat municipiul.
În legătură cu etapele încredințării contractului pentru realizarea PUG-ului Brașovului, sperăm ca un chestionar completat nu cu răspunsuri ci cu întrebări, să fie trimis și de Departamentului Național Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov, care să pună aceste întrebări dintr-o perspectivă instituțională specială, caracteristică acestei instituții. Dacă nu, vom solicita noi un răspuns DNA-ului brașovean printr-o binevoitoare sesizare în legătură cu respectiva achiziție publică, cunoscută fiind competența excepțională a procurorilor brașoveni în special în probleme urbanistice și de retrocedare. Vom continua zilnic și noi cu această consultare publică.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.