Raporturile FDGR – GEG trebuie lămurite în spiritul luptei inversunate împotriva antisemitismului!
Este de-a dreptul STRANIE situația unei organizații conduse si in timpul Presedintiei sale de catre Werner Iohannis de a cere să fie recunoscută succesoare a unei organizații hitleriste. Faptul are evidente semnificații politice și juridice, care nu pot fi ascunse la nesfârșit sub preș. Raporturile FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România) – GEG (Grupul Etnic German) trebuie lămurite în spiritul luptei declarate împotriva antisemitismului. Altfel, această luptă pare doar o parodie, menită să aducă bani unor „combatanți de tastatură”.
În plus, nelămurirea acestor raporturi întrețin suspiciunea că Iohannis plusează pe satisfacerea oricărei solicitări a comunității evreiești tocmai pentru a-și ascunde mai bine comportamentul său natural în această chestiune. Și a obține o tăcere complice față de acest comportament.
În plină campanie de luptă împotriva antisemitismului, relația dintre existența GEG ce a functionat si în timpul razboiului plus implicația ei asupra prezentului nu va putea rămâne fără urmări.
Urmări, totuși, sunt, dar nu în sensul în care ar trebui. Trecând la contraatac, organizația care a cerut să fie recunoscută „succesor în drepturi” al Grupului Etnic German (GEG) a inițiat procese în instanță tuturor celor care s-au încumetat să scoată la lumină tenebrele acestei relații.Procesele au fost declanșate după ce Werner Iohannis a schimbat scaunul de președinte al FDGR cu acela de președinte al României. Ținta predilectă a fost ziarul Cotidianul, care devenise o platformă de dezbatere a acestui vodevil cu două personaje, FDGR și GEG.
Prof. univ. dr. Ioan Scurtu, venerabilul istoric si membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă, a fost condamnat definitiv(?) de o judecătorie din București pentru un articol publicat în Cotidianul pe tema „schimbării la față” a Grupului Etnic German. Onorata instanţă a constatat încălcarea de către marele nostru istoric a drepturilor nepatrimoniale ale FDGR „la imagine şi prestigiu”!
Sentinţa dată de Judecătoria Sibiu tocmai prin în 2007 – față de care nici Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului şi nici Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România nu au găsit incă de cuviinţă să protesteze! – nu s-a limitat doar la succesiunea nepatrimonială a FDGR faţă de GEG, ci a avut consecinţe patrimoniale uriaşe, în baza ei fiind trecute din proprietatea legală a Statului în proprietatea FDGR, numeroase imobile aflate pe raza municipiului Sibiu.
Procesele inițiate de FDGR împotriva publicației Cotidianul și a celor care au semnat acolo pe tema acestui subiect, continuă cu o tenacitate de Obergruppenführer. Și asta în condițiile în care, în plină campanie de combatere a antisemitismului, adevăratul proces ar trebui să fie cel de anulare a sentinţei din 28 mai 2007, „pentru a nu lăsa să planeze asupra ţării noastre acuzaţia că a contribuit la reabilitarea unei organizaţii naţional-socialiste” (germane n.r.), cum spunea prof. Scurtu. (ddr)