Paradoxul A.N.
De la Adrian Nastase la Autor Necunoscut
Paradoxul A.N.?
De
„Atentiune! Ofiter in zona”!?
O fii barfa, n-o fii barfa, Dumnezeu stie.
Adrian Nastase scrie
Atentie insa tonul ultimelor articole e schimbat, parca revendica, parca este agresiv, parca arata o radicalizare a atitudinii sale, asadar pare ca da semne (ca sa folosim termenii din ultimul apel al intelectualilor G.D.S.-isti) ca se intampla ceva cu domnia sa.
Atentie! merita urmarit.
In continuare, pentru echilibru, vom amenda, putin, laudele din fraza de inceput, apeland la articolele publicate de domnul Adrian Nastase in Jurnalul National, lucrand asadar cu materialul clientului.
Despre proiectele din timpul guvernarii sale zice: „Mi s-a parut mereu interesant ca aceste proiecte nu au fost atacate pentru ratiuni logice”, ironic subliniaz? „Am aflat ca in unele dintre ele ploua” (despre salile de sport), lucid loveste precis „O problema de garantie intr-o tara normala”, caustic pare a da asaltul decisiv „Probabil ca celor care genereaza aceste stiri li se parea firesc ca eu o sa ma inarmez cu unelte si sa repar defectiunile aparute.”
Se aprinde becul, la scrima, intr-un duel ?– e tusa, adversarul e la pamant dar …
Domnule Adrian Nastase sunteti nesincer, asaltul e firav pentru ca s-a spus si ca licitatiile au fost trucate, ca exista cazuri cand proiectul A (sala mica) este decontat la pret dublu fat? de proiectul B (sala mai mare), ca se platesc lucrari neefectuate; scurt ca e cam jaf.
Ca unul care se pleaca in fata inteligentei si capacitatii dumneavoastra de cuprindere, cred ca puteati pune ordine si elimina aceste situatii.
Continua exemplificarile succeselor din timpul guvernarii, corect sublinieaza: „Sute de mii de copii au primit, in pauza de pranz ” cornul si laptele” pe fondul a ceea ce era un abandon scolar ingrijorator” puncteaza din nou aruncand criticile (doar cele nominalizate de el insusi) in derizoriu „problema …? era a primului ministru, responsabil pentru fiecare triunghi de branza topita”. Stilul e de admirat dar … tot nesincer, despre program s-a spus ca: licitatiile au fost trucate (ca si la salile de sport) ca raportul costuri – efect nu recomanda acest program, de aceasta data Adrian Nastase nu e doar nesincer, pare si descoperit (fara garda). Pentru ca afirmatiile dansului nasc o intrebare: Sa credem ca un guvern atat de puternic si de bun a gasit solutia elimin?rii abandonului scolar momind copii sa vina la scoala? Raspunsul pare a fi DA avand in vedere ca o necesara reforma a invatamantului nu s-a facut si nici nu a demarat in timpul guvernarii Nastase.
Enumerarea succeselor continua 32.000 de locuinte pentru tineri, 6.500 locuinte sociale, muzee, drumuri nationale si comunale, rechizite etc. etc. etc.? ?i tragic precum Hamlet scrie „S-a spus insa ca am tradat tara prin contractul cu Bechtel”.
Analist lucid vede stagnarea din timpul guvernarii Tariceanu (se scrie cu T sau cu t!), vede ca se lucreaza numai la imagine, sublinieaza imaginea lui Basescu sau Tariceanu si iar puncteaza corect „… imaginea nu presupune constructii ci decoruri. Legi de decor, Reforme de decor, Principii de decor”. Nepasator si rece concluzioneaza superior „Asa s-ar putea sa devenim competitivi ?n U.E., dar numai in construirea decorurilor de mucava”.
Daca as fi la teatru as aplauda, nefiind i-mi vine sa urlu si cred ca multi, foarte multi urla, din pacate neunit si in pustiu.
Ajuns aici il las pe domnul Adrian Nastase in plata Domnului, ii doresc sanatate, sa mestece linistit ce a agonisit sau ce i-au lasat matusile (Bivolaru o fi unchiu?) meditand laudativ sau nu la ce a facut si sper ca si la ce nu a facut.
A.N. Autor necunoscut
Spectator atent la ce se intampla in Romania l-am laudat pe domnul Adrian Nastase si am amendat putin, foarte putin cateva din judecatile sale, observ si eu stagnarea sau lentoarea din guvernarea tarii (se vede cu ochiul liber), e o situatie dureroasa dar cred ca revoltator este faptul ca nu disparut A. N. – autorul necunoscut.
In continuare pe un loc codas intre tarile lumii la capitolul coruptie, in continuare cu justitia pe ultimul loc in topul increderii populatiei, Romania tinde sa faca din expresia autor necunoscut un personaj cu nume propriu, adica cu nume si prenume (domnul A.N.) din moment ce avem coruptie fara corupti, avem grupuri de baieti destepti compuse din anonimi si tot A.N. avem pe toate cazurile in care se vinde sau se concesioneaza averea statului pe preturi de nimic, tot A.N. si cand statul cumpara la preturi fabuloase si tot A.N. la marile tunuri financiare.
Asadar performantele din zona justitiei indica, ca se fura si de catre cei care fac si de catre cei care nu fac ceva cand sunt la guvernare, ca practic alternanta la putere a pus umilul alegator roman in situatia de a alege intre cel ce face si fura mai mult si cel ce nu face mare lucru dar fura mai putin, alegatorului ramanandu-i doar dreptul de a fluiera precum spectatorul.
Ion Ghe. Cumpana