Cine și cum încearcă să-l mai spele pe premierul Vasile Florin Cîțu
Cine și cum încearcă să-l spele pe premier? Este întrebarea care are un singur răspuns: Rareș Bogdan. Marele susținător al lui Florin Cîțu a intrat aseară în direct, prin telefon, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, și a încercat să-i convingă pe telespectatori dar și pe invitați că nu se pune măcar problema că Florin Cîțu să nu mai fie susținut de echipa sa. „ Florin a fost propus pentru funcția de premier pentru calitățile sale de economist. Nu a fost propus pentru a fi episcop sau stareță“, a declarat Rareș Bogdan.
De asemenea, el a ținut să transmită un mesaj către tabăra Orban din PNL: „Pot să spun doar un singur lucru. Ceea ce s-a întâmplat astăzi face parte din armele folosite în bătălia internă. Nu cred că sunt implicate forţe din afara partidului. Nu este ciuma roşie, nu este statul paralel, nu este duşmanul străin. Este din interior. Eu cred că nu vor reuşi să oprească traiectoria lui Florin Cîțu. După ceea ce s-a întâmplat astăzi, veţi vedea o reacţie inversă în interiorul PNL”, a mai spus Rareș Bogdan, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
Intrebat din studio de Mugur Ciuvică de ce Florin Cîțu poate fi premier, deși este condamnat penal, Rareș Bogdan a țîșnit: „Nu este vorba despre caz penal la Florin Cîțu. Acolo a fost contravenție“. Declarația sa a fost însă în contradicție cu aceea a lui Ruslan Bocancea, un avocat din SUA, invitat și el în emisiune prin Skype.
Acesta a precizat:
„Este vorba de o faptă penală. Din informațiile pe care mi le-ați prezentat, reiese că este vorba despre conducerea unui vehicul de o persoană aflată fie sub influența alcoolului, fie a vreunui drog, fie având o concentrație alcoolică de 0,08% sau mai mult. Conform informațiilor publice, reiese că fapta a fost săvârșită în data de 3 decembrie 2000.
Poliția oprește o mașină aflată în circulație, pentru o nerespectare, cum ar fi un far stins, o nesemnalizare. În cazul opririi, se interoghează dacă s-a consumat alcool sau vreo altă substanță.
În mod normal, un ofițer de poliție reține persoana respectivă, pe o perioadă de 48 de ore, până se fixează un termen în fața unui judecător, pentru a se decide următorul pas. (…)
A avut loc o perioadă de negociere între procuror și domnul prim-ministru și s-a ajuns la o înțelegere prin care se recunoaște vinovăția și în ședința avută pe validarea acordului cu procurorul, din 26 martie, judecătorul a decis condamnarea la două zile de închisoare, însă acestea s-au compensat cu timpul în care a fost reținut”, a spus avocatul.
Sursa: Cotidianul.ro