„Guvernul pesede-penele nu are viață lungă.”

„Guvernul pesede-penele nu are viață lungă.”

0 626

Am fost în direct la rtv, unde am reușit să spun trei cuvinte în două minute (asta pentru că un fost premier a fost lăsat să spună nimic timp de 10 minunte, dar foarte convingător fu…).
Mai jos aveți, în rezumat, ceea ce am spus și ceea ce aș mai fi vrut să adaug.
Guvernul pesede-penele care va fi investit săptămâna aceasta (n.r) nu are viață lungă. Nu numai că situația din cele două partide mari este explozivă și reciproc antagonică, dar electoratul lor este, la propriu, bulversat total. Nu se mai vede nimic în ceața creată, ideologia, programele, planurile pentru 2024 fiind făcute țăndări.
Nu mă interesează ce își mai doresc fanii penele, dar mă interesează ce soartă vor fi având cele trei categorii de persoane care așteaptă de mult de la pesede o soluție de dreptate socială distributivă*: pensionarii, profesorii și părinții (în legătură cu alocațiile pentru copii).
La 1 septembrie 2020, pensiile ar fi trebuit să fie majorate cu 40%, alocațiile copiilor dublate, iar salariile profesorilor majorate cu 25%. Este vorba de legi care sunt, după caz, amânate sau chiar în vigoare, dar ignorate sau torpilate de guvernele Orban și Cîțu.
Vă rog să vă reamintiți câtă energie, câtă logistică și cât lobby judiciar s-a făcut pentru ca aceste legi (unele promulgate chiar de Iohannis) să nu fie puse în aplicare „pentru că nu sunt bani” (bine că au fost bani pentru furturi, corupție, contracte cu încredințare directă și afaceri masive făacute în conflict de interese …).

Ce va face pesede, la guvernare fiind?
Unu, va merge pe „soluția” penele – Iohannis de până acum, vătămătoare pentru drepturile celor trei categorii de persoane? Va suspenda, amâna, torpila aceste legi, pentru ca oamenii să nu își ia acele prestații sociale? Iar acesta este unul singur din multiplele elemente de program politic de stânga al pesede care nu vor putea fi puse în aplicare…
Doi – acesta este un timp al multiplelor crize, cauzate de prostia și cleptomania penele și a egregorului Arafat: peste criza sanitară, se suprapun o criză energetică, o criză a prețurilor materiilor prime, o criză alimentară și a celorlalte produse și servicii de bază, o criză a forței de muncă (60% din populația activă a țării va fi concediată pentru lipsa pașaportului verde), o criză economică (este în plină expansiune tsunami-ul de insolvențe …) și o criză a încasărilor la bugetul de stat (cine o să mai aibă bani de taxe, impozite și contribuții?). Tot să fii la guvernare în acest timp al disperării, sărăciei și foametei…
Trei – o mare parte dintre cei care NU au votat penele și usere așteptau de la pesede o altă abordare a crizei sanitare, mai ales a chestiunii certificatului sanitar (transformat de Cîțu în certificat de muncă) și a obligației „imunizării” cu un ser experimental care se dovedește – iată – total inutil și, în proporții îngrijorătoare, vătămător.
Din aceste puncte de vedere eu chiar nu înțeleg care au fost resorturile/cheițele care au întors pesede într-un asemenea hal încât să se încoloneze și să mărșăluiască astfel cum le cântă Iohannis.
Apropo, Iohannis este singur câștigător în acest joc tâmpițel care se derulează la tv de mai mult de o lună.
Dacă pesede nu ar fi intrat în acest joc, azi Iohannis era suspendat și, curând, demis, dată fiind „popularitatea” sa, care a căzut la 14%. Acum, tăcerile sale prelungite și nesemnificative, vacanțele la Miami sau la piramide, partidele de golf sau de ski și slujbele prelungite de duminică la Sibiu sunt la adăpost pentru mult timp.
Consider că pesede s-a comportat ca un jucător de șah complet abulic și aerian. Cu toate că avea pe tablă regina, două turnuri, doi cai și doi nebuni, în timp ce adversarul mai avea pe tablă un nebun (dovedit și bețiv …), pesede a intrat singur în poziție de pat (nu vă gândiți la alte alea – la șah, poziția de pat este cea în care nu câștigă nimeni, pentru că nu mai există mutări de mat).
Pesede a devenit singur pe_se_de, prin propriul gest sinucigaș.

Autor: Gheorghe Piperea

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.