Au fost autorizate peste 200 de abatoare si puncte de sacrificare a...

Au fost autorizate peste 200 de abatoare si puncte de sacrificare a mieilor

0 231

Peste 200 de abatoare si puncte sanitare pentru sacrificarea mieilor au fost autorizate temporar, pe perioada premergatoare sarbatorilor pascale, a declaratdirectorul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Marian Avram.


In acest an, spre deosebire de anii trecuti, exista doua noi categorii de spatii autorizate temporar pentru sacrificarea mielor. „Este vorba despre spatii apartinand unor unitati care au autorizare provizorie, pentru zece zile, inainte de Pasti, iar la solicitarea autoritatilor locale, au fost autorizate in piete si targuri spatii care sa indeplineasca conditiile sanitar-veterinare pentru sacrificare”, a precizat Avram.


Seful ANSVSA a explicat ca animalele care urmeza sa fie sacrificate trebuie transportate la punctul de sacrificare numai dupa obtinerea unui „document de miscare” de la medicul veterinar. Dupa sacrificare, documentul respectiv si crotaliile animalului sacrificat raman la punctul de sacrificare, urmand sa fie eliberat un document sanitar-veterinar care sa ateste sanatatea animalului si proveninta sa. Pe baza acestui ultim document, proprietarul poate vinde carnea animalului sacrificat.


Totodata, el a precizat ca animalele sacrificate la punctele de sacrificare din piete sau targuri pot fi vandute numai in aceste locuri, iar cele sacrificate la abator, in orice piata sau targ din judetul respectiv. Referindu-se la modul de sacrificare a mieilor, Avram a precizat ca acesta se face „ca si pana acum”, prin asomare, urmata de sacrificare propriu-zisa.


Avram a atras atentia ca, in perioada premergatoare sarbatorilor de Paste, echipele mixte formate din medici veterinari si reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor vor organiza filtre de control sanitar-veterinar pe principalele artere rutiere, pentru a verifica transporturile de produse alimentare, in special de carne de miel si oua. El a adaugat ca persoanele care nu respecta normele specifice in vigoare risca amenzi cuprinse intre 1.500 si 3.000 de lei.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.