Cursuri la AJOFM in aprilie
Ca in fiecare luna, si in aprilie, AJOFM Brasov organizeaza cursuri pentru someri. In aceasta luna, somerii brasoveni pot opta pentru urmatoarele meserii: confectioner tamplarie din aluminiu si mase plastice, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, sudor, macelar, brutar, cofetar-patiser, barman, ospatar, agent vanzari, contabil, secretar-dactilograf, confectioner articole din piele si inlocuitori, legator manual.
Perioada in care vor incepe cursurile este 20 – 27 aprilie 2007: 20 aprilie – confectioner articole din piele si inlocuitori; 23 aprilie – contabil; 24 aprilie – sudor si cofetar patiser; 25 aprilie – confectioner tamplarie din aluminiu si mase plastice, secretar dactilograf si legator manual; 26 aprilie – macelar, brutar, barman, ospatar si agent vanzari; 27 aprilie – instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze.
Studiile necesare, pentru a putea participa la curs sunt: studii medii (liceul) pentru cursurile: agent vanzari, contabil si secretar-dactilograf, scoala profesionala pentru meseriile de confectioner tamplarie din aluminiu si mase plastice, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, sudor, barman si ospatar, iar pentru restul meseriilor studiile minime obligatorii.
Durata cursurilor este 6 luni pentru meseriile: confectioner tamplarie din aluminiu si mase plastice, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, sudor, cofetar-patiser, ospatar si confectioner articole din piele si inlocuitori si de 3 luni pentru meseriile macelar, brutar, barman, agent vanzari, contabil, secretar-dactilograf si legator manual.
?
Aceste? cursuri sunt organizate, in mod gratuit, pentru persoanele in cautarea unui loc de munca, inregistrate la agentie (someri indemnizati si neindemnizati), aflate in una din urmatoarele situatii: nu au loc? de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj ce i s-ar cuveni, nu au putut ocupa un loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant sau dupa satisfacerea stagiului militar, au obtinut statutul de refugiat sau alta forma de protectie internationala – cetateni straini sau apatrizi care au fost incadrati in munca sau au realizat venituri in Romania, nu au putut ocupa loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie, persoanele care desfasoara activitati in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau realizeaza venituri lunare mai mici decat indemnizatia de somaj.
?
Inscrierea la cursurile de calificare/recalificare se face pe baza recomandarii emise de compartimentul de informare si consiliere privind cariera/ serviciul mediere, in baza unei cereri insotita de urmatoarele documente: actul de identitate, in original si copie; certificat de nastere, in original si copie; actele de studii eliberate in conditiile legii, in original si copie; actul medical din care sa rezulte starea sanatatii persoanei si faptul ca aceasta este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei in care doreste sa se califice, cerere de inscriere la programul de formare profesionala si angajament.
?
Maria Calugaru