Trădarea de Neam și Țară – deviză națională?

Trădarea de Neam și Țară – deviză națională?

0 382

Cunoaștere de sine dorința de surmontare a necunoscutului, deslușirea adevărului și identificarea nonadevarului, toate acestea sunt toate fac parte din viața noastră!
Distinși prieteni văzuți și nevăzuți, timpul nu ne așteaptă! „Cine își dorește să fie cel mai bogat om din cimitir?”
…Cine știe să piardă în viață? Să fie adevărat că cel care a pierdut o bătălie în viață nu înseamnă că a pierdut adevăratul război?
Ce sunt mai importante în viață: puterile amăgitoare și averile efemere sau  sănătatea și lumina adusă celor dragi și celor încercați de greutăți? Să fie adevărat că „politica este fără inimă”?
Ce ar însemna politicienii fără puterea de a reprezenta un popor sau de a-l vinde?

Istoria socială  și psihologia invită și obligă la cunoaștere!
Ce este mai important pentru  noi? Un om inteligent sau un om loial? Cine are nevoie de oameni deștepți în condițiile în care ministrul educației anunță că „42% dintre elevii de școală sunt « analfabeți funcționali »”?
Să fie întâmplător faptul că Napoleon făcea selecția: „între un om inteligent și unul de caracter aleg pe cel de caracter”? Ce înseamnă caracterul în condițiile unui sistem de valori în care până și Bunul Dumnezeu e încuiat cone știe unde? Nu cumva omul deștept cel care gândește la ziua de mâine încurcă afacerile cu întrebări incomode?
Pe cine supără Credința? Pe cine au supărat părinții și frații îngropați în saci de plastic?! Dacă sănătatea și apărarea costă, veșnicia vine la pachet?!

Trenul vieții anunță că ajungem la penultima stație!
Datoria externă crește în timp ce numărul românilor scade vertiginos din perspectiva studiilor demografice! Ba chiar cineva de la INS voba lui Caragiale: „persoană importantă nu spui cine”, a declarat că dacă nu se reușește creșterea natalității, să importăm „migranți”. I-o fi șoptit cineva ceva?
Economia „duduie” (ba mai și „bubuie”, după cum glăsuia un fost „clasic” dintr-un guvern eșuat), în timp ce prețurile cresc de la o zi la alta precum ciupercile după ploaie!  Salariile și pensiile sunt înghețate, chiar dacă vremea s-a încălzit! Afacerile merg însă mai departe! Curentul electric, gazul,  apa, pâinea și uleiul aduc profituri amețitoare celor care controlează resursele într-o Tară aproape vândută pe nimic!
Războiul ciudat din Ucraina cu prea mult trâmbițatul slogan „suntem cu Ucraina” acoperă zgomotul neputinței noastre și afacerile de alte zeci și sute de milioane de dolari ale altora!
Ce mai înseamnă România?
A fi patriot în România înseamnă aproape o infracțiune spunea regretatul Dinu C. Giurescuo amenințare? După un Covid-19 care a adus nesiguranță, panică, isterie, disponibilizări și ipohondrie vizibilă pe străzi și în tramvaiul 41,  gândesc cum este posibil să fie mai important „ciolanul puterii”  decât iubirea față de Țară?
În timp ce e întrebăm: cine sta azi „în pat cu dușmanul”? Cine câștigă… ciolanul?, datoria externă crește! După 32 de ani de speranțe împușcate, în România de astăzi se fură, se vinde sau se dă pe gratis tot ce a mai rămas 

Istoria nu uită și nu iartă!
Măștile, cu izoletele plătite cu bani grei, dar dispărute prin magia iluziunismului de circ? cu milioane de doze de vaccin expirate deja prin depozite și altele deja „repartizate” de la „centru”, țepușe plătite cu bani grei sau urmând a fi plătite în avans ? Ce lăsăm copiiilor noștri lângă o datorie externă multiplicatoare de averi în buzunarul celor  aleși și „unși” – cum spunea un distins confrate -, în funcții pentru afaceri cu statul?
Cine sunt „băieții deștepți” de la butoane? Mafia gulerelor albe și „marele alb” să fie garanția drumului spre Rai? Sau spre iad? În prezent, potrivit surselor media, datoria externă a României este de circa 120 miliarde de dolari. Pentru ce a fost nevoie să vindem tot, să ne mai și împrumutăm și să fim iarăși jefuiți de chiar cei ce se prefac a fi „binefăcătorii” poporului român?
Industria a ajuns obiect de cercetare pentru arheologie! Învățământul, acela care a mai rămas, s-a transformat într-un nesfârșit experiment! Sistemul de sănătate te obliga să nu te îmbolnăvești, în timp apărare națională o avem plătită „atât cât ne permitem să plătim”, după cum declara domnul ministru al apărării, profesor Vasile Dancu.

Cum mai trăiesc românii?
Ce să înțelegem când  oaia a ajuns să fie vândută la preț de cămilă, iar pestele la preț de struț, în timp ce roșiile și brânza, mâncarea săracului, a omului obișnuit,  au ajuns deja un aliment lux?! Aceasta să fie „performanța” guvernanților postdecembriste?
Manipularea, absența rușinii unor „potentați” cocoțați pe crengile copacului puterii, nepăsarea, ignoranța față de proprii cetățeni, trădarea de neam și Țară a ajuns deviză națională. Asta se vrea să însemne viitorul nostru? Încotro România?
Respect și recunoștință prieteni văzuți și nevăzuți!

Prof. univ. dr. Nicolae Radu
Sursa: art-emis.ro

Vă invităm să vizionați https://www.youtube.com/embed/IM-duos9cgY?wmode=transparent&controls=1&showinfo=1&rel=1&modestbranding=1&fs=1&loop=0&html5=1&theme=dark&color=red&autohide=2&sound=on –  minutul 56

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.