Consecințele dezastruoase ale măsurilor luate în ultimii doi ani. România, în pericol de a fi depopulată în ritm accelerat
Studiu efectuat pe baza raportărilor oficiale
Am tot așteptat în această perioada o analiză efectuată de instituțiile românești a consecințelor măsurilor luate în ultimii doi ani. Din păcate aceasta nu s-a produs și vedem cum traiectoria destinului nostru comun nu este una liniștitoare. Ca reacție la această indiferență a autorităților, am depus petiția – formulată împreună cu domnii doctori Damian Baciu și Oana Secară – la sediul INSP, cu ocazia mitingului din data de 18 mai 2022, organizat de mișcarea civică Acțiune pentru Națiune.
Pentru că este puțin probabil să avem o evaluare corectă, coerentă a acestei perioade, efectuată de INSP, care ne tratează cu indiferență și aroganță, am decis să fac eu o evaluare pe baza datelor publicate pe site-ul acestei instituții. Am urmărit să fiu cât mai exactă, folosindu-mă de situațiile statistice publicate oficial și de analiza unor indicatori. Sigur că munca a fost dificilă, centralizând date din diferite rapoarte oficiale, pentru a le da o formă care să permită obținerea unor concluzii. Rog instituțiile autorizate să verifice aceste date și, dacă sunt inexactități, neclarități, să le discutăm împreună. Cred însă că era datoria dumnealor să facă până acum aceste raportări și să tragă concluziile, deoarece aceste instituții sunt plătite de noi pentru activități având ca scop binele românilor.
Concluziile mele în urma acestei evaluări nu sunt deloc liniștitoare. Toată activitatea decidenților a fost nu numai ineficientă, dar şi nocivă în acești doi ani; din păcate, vedem că deciziile continuă pe aceeași cale greșită, în ciuda evidențelor. De aceea, este necesar să acționăm ca acestea să recunoască public, urgent că au greșit, că au acționat obedient, fără simț critic la comenzile externe, fără filtrarea recomandărilor și adaptarea lor la situația României. Altfel, avem dovada de trădare a intereselor naționale. Adevăratul război este aici, în interior, în România.
În urma analizei, am observat că populația României, în scădere constantă de câțiva ani, este în prezent în scădere accelerată în urma acestor măsuri, extrem de neprietenoase cu românii. Numărul victimelor datorită acestor măsuri este similar unui război, iar perspectiva este și mai îngrijorătoare dacă nu se transformă nimic în atitudinea decidenților. Este interesant că INSS-ul cunoaște aceste aspecte, însă nu am auzit să se discute despre ele, să se ia măsuri constructive.
Într-un raport publicat în 2020 care estima evoluția populației României, pe baza datelor disponibile în perioada 2016-2019, se prognoza o scădere a populației țării cuprinsă între 20 (varianta optimistă) şi 40% (varianta constantă) până în anul 2070 (1). Afirmația este gravă și nu am auzit să se discute despre acest raport în media sau de către politicieni. Ce este și mai grav este că, în urma analizei mele, prin măsurile luate în ultimii doi ani și cele ce se anunță a fi luate cam în același stil, România VA FI DEPOPULATĂ ÎN MAI PUȚIN DE 100 DE ANI.
De ce tac autoritățile în legătură cu acest subiect ce ține de securitatea națională?
Pentru acest studiu am utilizat rapoarte oficiale de pe site-urile INSP, INSS, Worldometer, Our world în data (2, 3, 4, 5) pentru informare. Concluziile analizei mele sunt următoarele:
- În anii 2020 şi 2021 a existat un exces important de mortalitate față de media mortalității în anii 2014-2019, și anume de 14,44% în 2020 și respectiv de 29,14% în 2021 (Figura 1).
- Excesul de mortalitate din acești doi ani (față de media deceselor în anii 2014-2019) este datorat covid-19 (C19) într-un procent de 46,82% în anul 2020 şi de 54,36% în anul 2021. Restul excesului de mortalitate, de 53,18% în 2020 şi respectiv de 45,64% în 2021 se explică prin măsurile neadecvate luate, prin restricționarea accesului în ambulatorii şi spitale, prin neglijarea patologiilor acute şi cronice. Acest aspect este şi mai grav dacă ținem cont că decesele C19 au fost supraestimate datorită metodologiei INSP (6), conform căreia persoanele decedate datorită unor diverse afecțiuni non C19 cu un test pozitiv, au fost declarate ca decese C19.
- Se poate observa că decesele C19, chiar şi supraestimate, au reprezentat o cauză minoră de deces în cadrul mortalității totale în anii 2020 şi 2021. Astfel, în anul 2020 decesele prin C19 au reprezentat 5,91% din totalitatea deceselor, iar în 2021 acestea au fost responsabile, în mod surprinzător, de 12,27% din totalitatea deceselor. Dacă măsurile luate de guvernanți ar fi funcționat, ar fi fost logic ca numărul de decese prin C19 să scadă în 2021 față de 2020. Este deci evident că măsurile neștiințifice impuse de OMS , UE, adoptate fără simț critic şi fără adaptare la condițiile României -limitarea activității în spitale și ambulatorii, în diferite ramuri de activitate, distanțarea, purtarea măștii și mai ales injectarea cu terapii genice experimentale, promovate agresiv, mincinos -au fost nu doar ineficiente, ci nocive.
- Observăm cum autoritățile, în loc să facă o analiză retrospectivă, ca analiza de față, pentru a-și evalua activitatea, în loc să țină cont de studiile, analizele multor specialiști, persistă în greșeală și încurajează aceleași măsuri nocive, printre care și continuarea înțepării cu a patra doză. După cum se poate vedea din analiza excesului de mortalitate, valoarea acestui parametru a crescut accelerat și probabil evoluția va fi la fel în continuare dacă se va continua cu aceste măsuri ilogice (figurile 5, 6). Ignorarea dovezilor, promovarea acelorași măsuri nocive încurajate de OMS, UE, ECDC, în ciuda apelului repetat al specialiștilor români pentru dezbateri și găsirea unor modalități real eficiente pentru ieșirea din această criză, ne face să ne punem în mod justificat întrebarea dacă ni se dorește binele. De aceea am decis să fac acest raport pe baza datelor publicate pe site-urile INSP, INSS, deși nu am formare de statistician. Nu putem fi doar observatori la distrugerea nației române. Ce văd acum este un act grav de trădare de către autorități a intereselor poporului român.
- Analiza pe care am realizat-o capătă accente şi mai grave dacă analizăm evoluția sporului natural în acești ani. Acest parametru reprezintă diferența dintre născuții vii şi decesele raportate într-un anumit an. Cu această ocazie am aflat că România are un spor negativ încă din 2014, adică populația acestui popor a scăzut în medie cu 70.442 anual, între 2014 şi 2019. În anii 2020 şi 2021 situația a devenit tragică, deoarece pe lângă creșterea majoră a mortalității (cauzată doar parțial de C19, după cum am arătat mai sus) a scăzut şi numărul de născuți vii. Măsurile luate au reprezentat un factor de stres major în populație, a scăzut numărul de căsătorii şi au avut astfel un impact grav asupra fertilității, natalității. După cum se poate observa, sporul populației a fost în 2020 de minus 118.587 persoane iar în 2021 de minus 154.978 persoane. Această evoluție are toate șansele să se agraveze și, urmând panta accelerată de scădere, dacă se continuă ca până acum.
Cauzele acestei evoluții negative vor fi atât medicale, cât şi nonmedicale. Printre cauzele medicale se numără posibilele reacții adverse reprezentate de infertilitate pe termen mediu și lung a serurilor experimentale (în ciuda asigurărilor mincinoase ale ”specialiștilor”), știut fiind că nanoparticulele din compoziția lor ajung în ovare şi hipofiză (o glandă din creier care reglează printre altele şi hormonii sexuali) (7); alte reacții adverse ale serurilor experimentale, administrate inutil populației fertile sănătoase, sunt reprezentate de boli invalidante care fie vor scădea dorința sau posibilitatea obținerii unei sarcini, fie vor crește mortalitatea la aceste vârste. De asemenea, nu se pot ignora sechelele psihice ale așa-zisei pandemii și ale măsurilor de distanțare ce au favorizat însingurarea persoanelor și practici sexuale care scad natalitatea (8).
- În plus, se adaugă motivele nonmedicale de scădere a fertilității și natalității prin criză gravă economică care avansează cu pași repezi și care anulează dorința de a obține o sarcină a multor cupluri.
- Un alt argument că măsurile luate au fost total eronate este analiza deceselor pe grupe de vârstă în anii 2020 şi 2021 față de media deceselor din anii 2015-2019. Se observă o creștere în 2020 şi 2021 a deceselor în toate grupele de vârstă între 15-85 ani şi nu doar în grupele de vârsta de peste 75 de ani, cele afectate majoritar de C19. Justificarea inițială pentru măsurile restrictive şi injectare a fost protejarea vârstnicilor cu comorbidități. Prin aplicarea acestor măsuri greșite, nu numai că nu s-au evitat decesele persoanelor vârstnice, însă au decedat şi multe persoane tinere, active. Se poate observa că decesele la vârste tinere, active s-au accentuat în 2021, după introducerea serurilor experimentale şi prin continuarea măsurilor restrictive.
- Pentru cei ce au crezut propaganda oficială ce susținea eficacitatea de 95% a serurilor experimentale și eficiența măsurilor luate, va fi șocant să observe că, de la începerea înțepării, a crescut numărul de decese atât covid,cât și non-covid față de 2020, când nu existau serurile experimentale.
- În mod bizar, există și o oarecare corelație între numărul deceselor covid şi non-covid și numărul de doze de vaccin administrate în luna respectivă sau luna anterioară. O parte din decesele non-covid înregistrate în luna vaccinării și în luna următoare sunt cu siguranță reacții adverse postvaccinale, așa cum arată și documentul desecretizat Pfizer, în care reacțiile adverse în acel studiu observațional post-marketing sunt raportate în general la 0-30 de zile de la înțepare.
- Dacă măsurile luate de autorități ar fi fost eficiente, numărul de cazuri C19 raportate ar fi fost firesc să fie în scădere. Însă vedem exact contrariul. În ciuda măsurilor impuse de distanțare, purtare a măștii, reducere a activității în spitale, cazurile au crescut constant în 2020. Vaccinarea, în loc să fi contribuit la scăderea numărului de cazuri, pare să fi avut un efect stimulator, panta curbei cazurilor declarate fiind mai mare în 2021 față de 2020 și încă și mai accentuată în 2022 față de 2021, așa cum se poate observa din curba cazurilor C19 afișată pe pagina https://www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/(figura 13).
- Decesele prin boli endocrine (printre care și diabetul), boli ale aparatului circulator (inclusiv accidente coronariene acute și cerebro-vasculare), boli ale aparatului respirator non C19, boli ale aparatului digestiv, tulburări psiho-mentale au crescut în 2020 şi 2021. Această creștere a deceselor prin alte boli decât C19 poate fi explicată prin restricționarea accesului în ambulatorii și spitale a persoanelor cu boli acute sau cronice, prin măsurile ce au avut ca rezultat reducerea mișcării, a activităților sportive, prin creșterea stresului,a panicii în populație. Se poate observa că s-a înregistrat o creștere suplimentară a bolilor circulatorii în 2021 față de 2020, ce poate fi explicată și de complicațiile vaccinării (tromboze, infarcte miocardice) alături de factorii menționați anterior (restricții ale accesului în spitale, stres, lipsă de mișcare).
- O constatare interesantă este creșterea importantă a deceselor prin boli respiratorii non C19, mult mai mare procentual față de creșterea deceselor prin alte afecțiuni. Putem suspecta astfel că există și o altă cauză, posibil toxică care să explice acest fapt. Din păcate, autoritățile nu răspund la întrebarea dacă au fost efectuate teste toxicologice și până acum nu am găsit niciun laborator care să facă identificarea anumitor elemente (inclusiv metale şi grafen) în praf și apă.
Sunt mulți parametri care este necesar să fie și pot fi analizați, însă nu am la dispoziție toate datele pentru a analiza, de exemplu, corelații mai directe între decese şi vaccinare, pe categorii de vârstă și afecțiuni. Deși ar fi fost firesc să aibă aceste date, deoarece serurile sunt experimentale, cu aprobare condiționată, INSP-ul mi-a răspuns la o petiție trimisă în data de 30.01.2022 că statistica pentru anul 2021 nu este finalizată, că nu există împărțirea pentru categoria de vaccinați/nevaccinați la raportarea deceselor. Totuși, chiar şi așa, din datele disponibile, am obținut suficiente argumente că măsurile impuse de autoritățile române în acești doi ani nu au fost benefice ci DEZASTRUOASE.
De aceea se impune o modificare totală a strategiei, constând în:
* evaluarea rapidă a consecinţelor măsurilor luate până în prezent, RECUNOAȘTEREA PUBLICĂ A GREȘELILOR,
* COOPTAREA URGENTĂ A PROFESIONIȘTILOR ROMÂNI PENTRU STABILIREA STRATEGIEI DE REVENIRE,
* utilizarea recomandărilor UE şi OMS doar cu rol informativ, fără ca acestea să devină obligativitate pentru România, țară cu particularități sanitare, socio-culturale.
Mă rog ca această evaluare să trezească cât mai multe instituții și români, până nu va fi prea târziu!
Toate graficele pot fi vizualizate în documentul original disponibil aici.
Dr. Geanina Hagimă
Medic primar obstetrică-ginecologie