Anghinare umpluta cu legume
Anghinarea se pregateste in multe feluri.
· Poti sa o faci la gratar, mancaruri, salate.
· Daca este proaspata, se curata foile tari de la exterior si se pastraza doar miezul. Se pune in tigaia de teflon cu un paf de sare, taiata in sferturi sau felii, si se rumeneste.
· Se poate folosi ca garnitura la fripturi, sau poti adauga un pic de ulei, un pic de lamaie si un catel de usturoi si faci o salata delicioasa.
· Se poate asocia cu alte legume coapte in acelasi mod: dovlecei, vinete, ardei gras, rondele de ceapa, ciuperci si obtii o salata asortata.
· Se pot fierbe in apa cu sare pana se inmoaie si apoi se foloseste la mancaruri la fel ca cele gata conservate la borcan.
· O tocanita de legume asa cum o faci de obicei cu: ceapa, morcovi, anghinare, dovlecei, rosii, cartofi, si alte legume care va plac.
· La fel se poate adauga si intr-un ghiveci de legume sau cu carne. Consideri anghinarea ca pe o leguma in plus, doar ca rebuie lasata un pic mai mult la fiert.
· Cand folosesti de la borcan, gata conservate, le adaugi la sfarsit in mancare si mai poti face salata cu maioneza, omleta, cu usturoi (mujdei), sau asa cum este cu putin ulei, otet si marar tocat.
Ingrediente:
· 15-20 bulbi de anghinare, proaspeti sau conservati,
· 100 g mazare, proaspata sau conservata,
· 3 morcovi,
· 6 cepe mic albe,
· 6 jumatate lamaie,
· o legatura mica de patrunjel,
· sare,
· ulei de masline
Modul de preparare:
· Se spala receptaculii florali cu apa rece, se scurg si se aseaza intr-un vas cu putin ulei.
· Morcovii, fierti, se toaca marunt si se amesteca cu mazarea fiarta sau din conserva, care a fost trecuta printr-un jet de apa rece.
· Cu acest amestec se umplu receptaculii.
· Se adauga sare, suc de lamaie si putina apa fiarta si se fierbe la foc mic.
· Preparatul se consuma rece.
Reusita!