PRIMUL BATALION AL LEGIUNEI INTERNAȚIONALE UKRAINIENE

PRIMUL BATALION AL LEGIUNEI INTERNAȚIONALE UKRAINIENE

0 274

Cine luptă pentru Ukraina

5 septembrie 2022|Textele altora
De Lindsey Snell si Cory Popp

„Benjamin Velcro” este un fost militar american și voluntar la Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei, unitatea oficială a voluntarilor străini din cadrul Forțelor Armate ucrainene. La începutul lunii august, mass-media rusă a distribuit pe scară largă înregistrări vocale în care Velcro a povestit tortura și uciderea unui prizonier de război rus. „Nu știu de unde naiba era, undeva în Asia Centrală sau Rusia Centrală. Avea vreo 18 ani. Ni s-a spus să nu luăm prizonieri. Pentru că ni s-a spus că suntem doar mercenari și că vom fi executați de Rusia. Deci nu ne pasă, omule. I-am tăiat nenorocitul de Ahile și l-am făcut să înoate peste râul Severodonețk, pentru a vedea dacă poate înota peste râul fără tendoanele lui Ahile. S-a înecat… sau a fost împușcat, nu știu. Cu toții făceam lovituri de antrenament la el.
Potrivit Velcro, crima de război îngrozitoare pe care a detaliat-o nu s-a întâmplat de fapt. „Tocmai mă întorsesem din invoire. Eram beat. Și tocmai am decis să-l trolez/pacalesc pe acest tip rus pe care l-am cunoscut în Thailanda cu ani în urmă, spunându-i această poveste. Următorul lucru pe care l-am știut, rahatul acela tocmai a explodat în presa rusă.” Velcro, care vorbește fluent rusă, se afla deja în Ucraina când a început războiul în februarie. Logodnica lui, o femeie din Mariupol, tocmai îl părăsise. „Am vrut să fac ceva bun”, a spus el. „Așa că mi-am organizat propriile misiuni umanitare primitive, aducând saci cu provizii medicale peste graniță cu Ucraina și dându-le diferitelor grupuri de voluntari. Dar am vrut să fac mai mult. Am fost în armata SUA, în Irak și Afganistan. Și locuisem deja în Ucraina înainte, așa că acesta nu a fost un fel de turism de război pentru mine.”
Velcro s-a alăturat unei mici unități de luptă de voluntari din Ucraina înainte de a se alătura Legiunii Internaționale ca pilot de drone. Legiunea Internațională
Ar trebui să clasific oamenii din Legiunea Internațională pe grupuri etnice”, a spus el. „Poporul polonez care vine, văd asta ca pe o prelungire a apărării propriei țări. Ei văd Ucraina drept curtea lor din spate. Și probabil 3000 de euro pe lună este un salariu bun pentru ei. Deci, adunați acești factori și aveți o mulțime de polonezi.
Ceilalți europeni, în general, sunt un sac amestecat. Ai niște oameni cărora le lipsește serviciul militar. Aveți o mulțime de oameni care sunt doar pierduți, au distrus mult în viața lor și văd alăturarea in Legiunea Internaționala ca pe o modalitate de a se răscumpăra.
„Și apoi sunt oamenii din America Latină. Sunt motivați de bani. Din perspectiva columbienilor… sunt destul de cunoscuți pentru că sunt mercenari în străinătate. Ei câștigă mult mai mulți bani luptând pentru Ucraina decât ar putea visa să facă în propria lor țară.”
„Toată lumea este puțin problematică în Legiune”, a continuat Velcro. „Cred că Primul Batalion al Legiunii Internaționale este un rahat total. Cel mai bun exemplu este Craig Lang. Craig Lang este căutat pentru dublă crimă în SUA și se află în primul batalion. Tipul acela nu ar trebui să fie în Legiune.”

Craig Lang, un veteran al Armatei SUA în vârstă de 32 de ani, a mers pentru prima dată în Ucraina în 2015. S-a alăturat Sectorului Dreapta și Batalionului Azov, două miliții de extremă dreapta care susțin în mod deschis o ideologie neo-nazistă. După ce s-a întors în SUA, Lang i-a ucis pe Danny și Deana Lorenzo în Florida în 2018. Apoi a fugit în Ucraina. Pe lângă acuzații de crimă, Lang este anchetat de Departamentul de Justiție al SUA pentru crime de război pe care le-ar fi comis în Donbas. În prezent este membru al Legiunii Internaționale.
https://www.youtube.com/watch?v=TOwJxlyHQygUn alt punct de corupție este purtătorul de cuvânt al Legiunii Internaționale”, a spus Velcro. „Este o fraudă. Ea se numește „Mockingjay”. A fost scoasă în evidență pentru tot felul de fraude în alte țări. Ea nu este cine pretinde că este.”
Emese Fajk, 30 de ani, a folosit bonuri de bancă falsificate pentru a câștiga o licitație de reality show în Australia în 2020. Ea a fugit pe insula Madeira, unde a cunoscut un bogat comerciant de criptomonede, Steve Silva. Ea a falsificat din nou bonuri bancare pentru a-și frauda proprietarul din Madeira cu chiria pe care o datora și a furat electronice de la Silva. Ea a apărut ulterior în Ucraina, unde este ofițer de presă al Legiunii Internaționale.
„Și armele dispar”, a spus Velcro. „Două MP5-uri au dispărut din Legiunea Internațională. Ideea ca armele dispar… în armata SUA, dacă un soldat scăpă o pușcă în timpul unui exercițiu de antrenament și, dintr-un motiv oarecare, se poticnește înapoi la formația sa fără ea, întreaga bază ar fi blocată până când pușca ar fi găsită. Domnul știe câte RPG-uri, grenade și AK-uri doar plutesc în jur. Simt că Ucraina va fi un centru important pentru traficul de arme, dacă nu adevenit deja.”

Extrema dreapta
Am întâlnit niște oameni din Sectorul Drept”, a spus Velcro. „Vreau să spun, cum poate un grup numit Sectorul Drept să-și nega înclinațiile politice? Cel puțin, cred că toți erau ucraineni de tip banderist.”
Pe site-ul său oficial și pe conturile de pe rețelele de socializare, Sectorul Dreapta, un partid politic cu o ramură armată care s-a format în 2013, a criticat imigranții, comunitatea LGBT și musulmanii. Soldații lor poartă adesea petice cu însemnele naziste. Pentru ei, ca și pentru toate milițiile de extremă dreaptă a Ucrainei, colaboratorul nazist Stepan Bandera este un erou național ucrainean.
„În realitate, cercurile militare aduc în general oameni de dreapta”, a gândit Velcro. „Chiar și în SUA, există niște nebuni, adică, acele revolte din Capitol Hill, mulți dintre acești tipi sunt veterani militari. Era destul de inevitabil. Le deschizi porțile luptătorilor străini într-un conflict și oamenii cu ideologii politice care doresc pregătire vor dori să vină și să primească mai mult din asta.
„Și în Legiunea Străină ucraineană, cu siguranță au existat niște oameni cu păreri dure de dreapta, și nu s-au luat suficiente măsuri pentru a reduce acest rahat”.

Realitățile războiului
Sunt o mulțime de voluntari străini aici care au probleme”, a spus Velcro. „Vreau să spun, trebuie să fie ceva în neregulă cu tine să vrei să stai aici după ce ai experimentat bombardamentele rusești. Un lucru este să vii aici și să te gândești că o să intri într-un schimb de focuri în stil film cu rușii. Realitatea a ceea ce se întâmplă este că există un schimb extins cu focul de artilerie. Infanteriștii chiar nu fac mare lucru decât să fie uciși sau să incerce sa țină terenul.”
„Confortul pe care l-ai avut ca soldat occidental nu există aici. Îmi amintesc de prima dată când am fost bombardat, un al naibii bombardament. Eram în mijlocul unui câmp în Donbas și nu existau comunicații. Era întuneric și nu aveam ochelari de vedere pe timp de noapte. Ni s-a spus să săpăm dacă ne așteptăm să trăim și că va avea loc un asalt blindat și că soldații ucraineni și-au abandonat postul dintr-un motiv oarecare. Mi-am spus: „Ce dracu’ fac cu viața mea, omule? De ce sunt in aceasta situatie? Aceasta este o nebunie absolută.’ Dar apoi m-am obisnuit cu asta.”
Velcro nu crede că Ucraina are în prezent o șansă realistă de a câștiga războiul. „Rusia are probabil mult mai multe arme decât le poate manipula și susține”, a argumentat el.
„Știm cu toții că Rusia nu se simte ciupită, din punct de vedere economic. Oamenii din clasa de mijloc, cei urbani nu simt deocamdată… încă. Oamenii care spun contrariul sunt deliranti. Trebuie să luați în considerare că există o rată a inflației de 10%… ceva de genul 20% în Franța. Mulți oameni vor înceta să mai dorească să finanțeze acest război.”
Problemele de aprovizionare cu arme au afectat toate segmentele forțelor armate ucrainene, inclusiv Legiunea Internațională. „Există o greață totală și corupție peste tot”, a spus Velcro. „Unele dintre grupurile de voluntari fac acum trafic de arme. Am intrat în camera de aprovizionare și i-am cerut șefului meu de echipă uniforme pentru soldații mei. Și a spus: „Nu avem uniforme”.
„Și am spus: „Omule, se va răci aici. Dacă nu aveți uniforme obișnuite pentru a furniza la acești luptători străini acum, ce se va întâmpla când va îngheța?’ Rețeaua de voluntari se epuizează. Nu poți susține un război care este prost finanțat pentru totdeauna. „Conducem în prima linie cu tehnici neblindate. La un moment dat, Legiunea mi-a cerut chiar să plătesc pentru a ajuta la repararea unui vehicul și am făcut-o. M-am dus la un echipaj ABC News care venise la noi într-un vehicul blindat și i-am spus: „Deci, băieți, primiți vehicule blindate legitime? Mi-aș dori să avem acelea.’ Nenorocitii de guristi de la ABC mi-au aruncat o privire zâmbitoare. „Citind comentariile de pe Reddit și tot felul ăsta de prostii delirante, în care oamenii scriu: „Oh, ei bine, au toate aceste Javelin/ arme antitank”
.
Nu, omule, acele Javelin-uri au dispărut. 70% dintre ei au fost concediați la începutul războiului. SUA au trimis un depozit uriaș de Javelin chiar înainte de război, iar SUA au o perioadă de așteptare de 36 de luni pentru ca o Javelin să intre în linie. Deci nu vor mai exista sulițe sau sisteme de rachete ghidate antitanc drăguțe.” Crimele de război din Ucraina
Experiențele Velcro cu Legiunea Internațională din Ucraina susțin un raport recent publicat al Amnesty International, care susține că Forțele Armate ucrainene au staționat soldați și au operat echipamente militare în zone civile.
De câte ori aud ca o poveste despre rușii care lovesc o școală, pur și simplu ridic din umeri”, a spus el. „Pentru că la un moment dat am fost în garnizoană într-o școală. Școala nu avea copii în ea, așa că nu este ca și cum ar fi pus în pericol copiii. Dar, știi, tot ce este nevoie este ca Ucraina să spună: „Ah! Au bombardat o școală!’ Și asta se cumulează într-o narațiune mediatică al naibii de ușoară din partea lor.”
„Și toată lumea știe că din 2014, Ucraina a fost forțată să ducă un război în care nu avea arme dirijate. Și chiar și cu arme dirijate, putem vorbi despre greșelile pe care SUA le-au făcut recent în Afganistan, de altfel. Dar mă refer, desigur, că Ucraina probabil a bombardat zone civile. Acest tip de daune colaterale este inevitabil.”
Ars, Velcro a părăsit acum Legiunea Internațională. „Sunt prea ars. nu o mai pot face. Nu pot căuta printr-o multitudine de entități guvernamentale străine pentru a găsi o unitate legitimă, care este bine aprovizionată și are oameni care sunt hotărâți… Sunt doar epuizat.”

*Benjamin Velcro a declarat că nu crede că armata ucraineană, în special Azov, are o problemă semnificativă cu extrema dreaptă; „Sunt rare, dar prezente. Cu toate acestea, probabil că undeva în Donbas se află un fost soldat al forțelor de apărare israeliene, un islamist din Cecenia, un neo-nazist francez și un tip bisexual din Taiwan ținând o linie de tranșee.
Ideologia este pur și simplu: „La naiba cu Rusia și să-i omorâm”
.

Sursa inițială: https://ishgal.com/everyones-a-little-problematic-in-ukraines-international-legion
Traducerea: CD
Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.